Μια εύκολη συνταγή για κολοκύθα ογκρατέν

Σερβίρεται ως ορεκτικό αλλά και ως κύριο πιάτο

Μια ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή που αξιοποιεί τις κολοκύθες, όταν είναι στην εποχή τους αξίζει μια θέση στο τραπέζι σας, είτε πρόκειται για κύριο πιάτο είτε για εντυπωσιακό ορεκτικό. 

Υλικά:

  • 40 γρ. βούτυρο ή λάδι καρύδας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (περίπου 2,5 εκ.) τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2- 2 κιλά κολοκύθα, χοντροκομμένη
  • 1 μικρή χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το πράσινο μέρος, χοντροκομμένα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών ή νερό
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 6- 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά και να ροδίσει. Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο, την κολοκύθα, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι και τον ζωμό.

Βήμα 2

Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια- χαμηλή και μαγειρέψτε, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 15- 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5- 8 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά η κολοκύθα. Την τελευταία φορά που θα ανακατέψετε, αφήστε το καπάκι ανοιχτό μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού.

Βήμα 3

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 4

Αφαιρέστε την κολοκύθα από τη φωτιά και πολτοποιήστε την σε πολύ χονδρό πουρέ. Μεταφέρετε σε ένα ταψί 20 x 30 εκ. και πασπαλίστε από πάνω με τριμμένο τυρί.

Βήμα 5

Ψήστε μέχρι να ροδίσει το τυρί και γαρνίρετε με επιπλέον μαϊντανό για το σερβίρισμα.

 

Ακολουθήστε το Cretalive στοGoogle News και στοFacebook

Πηγή:newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ