Μπισκότα φυστικοβούτυρου χωρίς αλεύρι

Newsroom
Newsroom

Ιδανικά για όσους ακολουθούν δίαιτα χωρίς γλουτένη

Υλικά

  • 225 γρ. τραγανό ή λείο φυστικοβούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη, συν επιπλέον για τη διακόσμηση
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 κ. γλ. πάστα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Χτυπήστε το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα -θα χρειαστούν περίπου 4 λεπτά με το χέρι ή 2 λεπτά αν χρησιμοποιήσετε μίξερ.
Βήμα 3
Προσθέστε το χτυπημένο αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε τη σόδα και το αλάτι, αν χρησιμοποιήσετε, και ανακατέψτε ξανά για 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 4
Πλάστε το μείγμα σε 12 μπάλες, η καθεμία περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού, και τοποθετήστε τις στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Βήμα 5
Βουτήξτε τη μύτη ενός πιρουνιού στη ζάχαρη και στη συνέχεια πιέστε τα μπισκότα σε σχήμα σταυρού.
Βήμα 6
Ψήστε για περίπου 9 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να γίνονται τραγανά (θα γίνουν τραγανά και θα σταθεροποιηθούν περισσότερο καθώς κρυώνουν).
Βήμα 7
Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρετε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ