Πώς το πορτοκάλι και το αγγούρι κάνουν καλό στα σπυράκια

Τα σπυράκια ουδείς αγάπησε, γι’ αυτό προσπαθούμε να τα κρατήσουμε μακριά και να βελτιώσουμε το δέρμα μας με δύο φυσικά «όπλα» στο συρτάρι των λαχανικών μας.

 

Το αγγούρι έχουμε μάθει να το βάζουμε στα μάτια για ενυδάτωση και καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, ενώ το πορτοκάλι είναι γνωστό για τη βιταμίνη C του, η οποία παίζει ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι ούτως ή άλλως και τα δύο βρίσκονταν στην υπηρεσία της ομορφιάς και της υγείας μας, όπως και όλα τα φρούτα και λαχανικά. Πώς σχετίζονται, όμως, με τα σπυράκια και την αντιμετώπισή τους;

Ο φλοιός πορτοκαλιού χρησιμοποιείται κατά κόρον στην κοσμητολογία, καθώς η αντιοξειδωτική βιταμίνη C και το ασβέστιο που περιέχει καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και επουλώνουν την ακμή.

Το αγγούρι από την άλλη, με τις τονωτικές, αντιοξειδωτικές, μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητές του (χάρη στο συνδυασμό βιταμινών C και B1, ιχνοστοιχείων, σακχάρων και καροτενίων), επιταχύνει τη βελτίωση των ερεθισμών και αποφράσσει τους πόρους.

Πώς να τα αξιοποιήσετε; Δοκιμάστε να λιώσετε στο μπλέντερ ένα ολόκληρο πορτοκάλι και ένα μικρό αγγούρι, με τη φλούδα τους. Προσθέστε μέλι ώστε το μείγμα να γίνει πιο παχύρρευστο και να μπορείτε να το απλώσετε εύκολα στο πρόσωπο ή τοπικά στα σπυράκια. Αφήστε 20 λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Πηγή: clickatlife.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ