Ψητή μπρουσκέτα με ντοματίνια

Newsroom
Newsroom

Με φυσικά, φρέσκα υλικά και μοτσαρέλα που λιώνει στο στόμα

Υλικά

  • 1 μπαγκέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 4 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κ. γλ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τις φέτες μπαγκέτας στο προετοιμασμένο ταψί. Περιχύστε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάλτε τις στο φούρνο και ψήστε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 3
Τοποθετήστε πάνω σε κάθε φέτα μπαγκέτας τυρί μοτσαρέλα. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 4-6 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τις ντομάτες, την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 5
Καλύψτε κάθε φέτα μπαγκέτας με το μείγμα ντομάτας, γαρνίροντας με βασιλικό.
Βήμα 6
Σερβίρετε αμέσως.

 

Πηγή: newsbeast.gr / Φωτογραφία από Moira Nazzari από το Pixabay

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ