Τα λάθη που κάνεις κι εμφανίζεις λιπαρότητα στο δέρμα

Newsroom
Newsroom

Κάποιες αστοχίες στη ρουτίνα ομορφιάς σου σε κάνουν να υπερπαράγεις έλαια με αποτέλεσμα το δέρμα σου να γίνεται ακόμα πιο λιπαρό.

Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα που έχουμε όλα τα κορίτσια με λιπαρό δέρμα; Οι γυαλάδες. Εκνευριζόμαστε κάθε φορά που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και γυαλίζουμε από το μέτωπο μέχρι το πηγούνι, με αποτέλεσμα η πούδρα να μοιάζει η μόνη σωτήρια λύση. Δεν είναι, όμως.

Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι για την υπερπαραγωγή λιπαρότητας στη λιπαρή σου επιδερμίδα φταις εσύ και μόνο εσύ; Ναι οκ, έχεις λιπαρή επιδερμίδα και αυτό δεν αλλάζει. Για τα περισσότερα έλαια που εμφανίζονται τελευταία στο πρόσωπό σου, όμως, φταις εσύ και μόνο εσύ.

Τα βασικά skincare λάθη που ευθύνονται για την έντονη λιπαρότητα στο δέρμα

  • Καθαρίζεις το πρόσωπό σου μόνο μία φορά το βράδυ

Καλό είναι τα άτομα με λιπαρό δέρμα να πλένουν δύο φορές το πρόσωπό τους το βράδυ, να κάνουν δηλαδή double cleansing. Και πώς γίνεται αυτό; Χρησιμοποιείς πρώτα ένα προϊόν με βάση το λάδι για να απομακρύνεις το σμήγμα και μετέπειτα πλένεις το πρόσωπο με ένα καθαριστικό με βάση το νερό για να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα από το πρώτο πλύσιμο. Έτσι, ουσιαστικά, κάνεις βαθύ καθαρισμό στο δέρμα αποφεύγοντας να αφαιρέσεις την υγρασία και άρα να διαταράξεις τον επιδερμικό φραγμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

 

 

 

Φωτογραφία από Alexandr Ivanov από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ