Ψητός σολομός με γιαούρτι

Newsroom
Newsroom

Ο θρεπτικός σολομός ενώνεται με το γιαούρτι και δημιουργούν μαζί τον τέλειο γευστικό light συνδυασμό.

Υλικά

    1,5 κιλό φρέσκο σολομό (ουρά) ή 8 φέτες φιλέτο σολομού
    ½ κεσέ γιαούρτι 2%
    2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
    3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
    2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    λεπτές φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία
Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, δύο κουταλιές της σούπας από τον ψιλοκομμένο άνηθο, όλο τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο. Σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζετε λαδόκολλα και τοποθετείτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω.
Βήμα 2

Σκεπάζετε την επιφάνεια με το μίγμα του γιαουρτιού και τον ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά αν είναι ουρά και 8 λεπτά αν είναι σε φέτες.
Βήμα 3

Τον σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο άνηθο, γαρνίροντας με φετούλες λεμονιού.

 

Φωτογραφία από Shutterbug75 από το Pixabay

 

 

Πηγή: Olivemagazine.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ