Ραβανί με άρωμα λεμονιού

Από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά: 360 γρ. σιμιγδάλι χονδρό, 180 γρ. βούτυρο, 6 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια), 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, ξύσμα από 1-2 ακέρωτα λεμόνια, 120 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα. Για το σιρόπι: 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 400 γρ. νερό, φλούδες και χυμό από ½ λεμόνι, 50 γρ. μέλι, 2-3 φύλλα αρμπαρόριζα. Για το σερβίρισμα: παγωτό καϊμάκι, φύλλα αρμπαρόριζας.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ