Ριζότο με σπανάκι και φρέσκα μυρωδικά

Newsroom
Newsroom

Δείτε τη συνταγή!

Υλικά
60 γρ βούτυρο
250 γρ ρύζι arborio
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 πράσο
½ φινόκιο
150 ml κρασί λευκό
2 κ.σ. λεμόνι χυμό
50 γρ μάραθο
50 γρ άνηθο
500 ml ζωμό λαχανικών
300 γρ σπανάκι
40 γρ βούτυρο
50 γρ. παρμεζάνα
πιπέρι κλωνάρι
μάραθο κλωνάρι
άνηθο

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο, μόλις λιώσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το φινόκιο και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για τρία  λεπτά ακόμα δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και σβήνουμε με λευκό κρασί. Κόβουμε τον άνηθο και το μάραθο σε ακανόνιστα κομμάτια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι.

Μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, επαναλαμβάνουμε σταδιακά για 17-20 λεπτά περίπου τη διαδικασία με τον ζωμό. Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Για να δέσουμε το ριζότο μας, θα ρίξουμε μέσα μια καλή κουταλιά βούτυρο και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά. Τέλος, αποσύρουμε από την φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα, προσθέτουμε λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο, μάραθο και ανακατεύουμε.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ