«Σάντουιτς ενυδάτωσης»: η νέα τάση στο χώρο της ομορφιάς

Αν και πρόκειται για μια σχετικά νέα προσέγγιση για την περιποίηση του δέρματος έχει πολλά οφέλη και αξίζει να το δοκιμάσετε.

Ορισμένες ορολογίες περιποίησης της επιδερμίδας κεντρίζουν το ενδιαφέρον αμέσως μόλις τις ακούσει κανείς. Όπως συμβαίνει και με την νέα τάση στο χώρο της ομορφιάς που ονομάζεται «σάντουιτς ενυδάτωσης». Δεν πρόκειται για τίποτα άλλο πέρα από το κλείδωμα της υγρασίας στο δέρμα σας, και το layering των προϊόντων που χρησιμοποιείτε για την σωστή ενυδάτωσή του. Αν και πρόκειται για μια σχετικά νέα προσέγγιση για την περιποίηση του δέρματος έχει πολλά οφέλη και αξίζει να το δοκιμάσετε.

Τι είναι το «σάντουιτς ενυδάτωσης»

Ο όρος αναφέρεται στα διάφορα στρώματα των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σας, ώστε να μειωθεί η απώλεια νερού και να κλειδωθεί η υγρασία στο φράγμα του δέρματος. Βάζοντας ελαφρύτερα, πιο υδαρή προϊόντα σε υγρό δέρμα και μετά στρώνοντας κάτι πιο παχύ κάθε φορά από πάνω, το νερό παγιδεύεται για περισσότερο χρονικό διάστημα, επιτυγχάνοντας άριστη ενυδάτωση μεγαλύτερης διάρκειας.

 

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτήν την τεχνική στο πρόσωπό σας, πρέπει πρώτα να το καθαρίσετε καλά, να ξεπλύνετε με άφθονο νερό και να το αφήσετε ελαφρώς βρεγμένο, εφαρμόζοντας στη συνέχεια την ενυδατική κρέμα της επιλογής σας και το λάδι προσώπου ή ένα βάλσαμο -ειδικά εάν το δέρμα σας είναι ξηρό.

 

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα χείλη σας παχιά και ενυδατωμένα, θα πρέπει να βρέξετε το στόμα σας με νερό, να εφαρμόσετε μια κανονική ενυδατική κρέμα και να τελειώσετε την περιποίησή τους εφαρμόζοντας ένα αρκετά παχύ lip balm. Το νερό θα διευκολύνει την ενυδάτωση να διεισδύσει στα χείλη σας και το βάλσαμο θα διασφαλίσει ότι τα προϊόντα δεν θα εξατμιστούν.

Η συγκεκριμένη τεχνική κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο λαμπερή και ομοιόμορφη, ενώ επιτρέπει στα δραστικά συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείτε να διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα σας.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ