Σπιτική μαρμελάδα από διάφορα μούρα

Newsroom
Newsroom

Με οποιονδήποτε συνδυασμό φράουλας, βατόμουρου, μύρτιλλου και ράσμπερι

Υλικά

  • 750 γρ. ανάμεικτα μούρα όπως φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα ή μύρτιλλα
  • 100 ml  νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλύνετε και αφαιρέστε τυχόν κοτσάνια από τα φρούτα. Τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε να πάρουν μια βράση.
Βήμα 2
Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10- 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 3
Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί και βράστε για άλλα 15- 20 λεπτά.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 5
Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα, σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο, όπου θα πήξει και θα αποκτήσει υφή μαρμελάδας. Διατηρήστε στο ψυγείο για 2 μήνες.
 
 
Φωτογραφία από Lebensmittelfotos από το Pixabay

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ