Τα αντικείμενα που πρέπει να σταματήσετε να αποθηκεύετε στο μπάνιο σας

Newsroom
Newsroom

Πώς τα επηρεάζει η υγρασία και οι εναλλαγές της θερμοκρασίας

Υπάρχουν συγκεκριμένα αντικείμενα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο, επειδή η υγρασία και οι εναλλαγές της θερμοκρασίας μπορεί πραγματικά να τα βλάψουν περισσότερο απ’ ό,τι νομίζετε. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι το μπάνιο σας θα πρέπει να είναι άδειο, αλλά ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να προσέχετε τα αντικείμενα που φυλάσσετε στο συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού.

Η λέξη- κλειδί εδώ είναι το «μη αδιάβροχο». Η υγρασία και η θερμότητα είναι δύο από τους πιο θανάσιμους εχθρούς για τις ηλεκτρονικές συσκευές. Ακόμη και αν έχετε ένα ευρύχωρο, καλά αεριζόμενο μπάνιο, είναι πιθανό να έχει πολύ περισσότερη υγρασία από ένα συμβατικό σαλόνι. Αν δεν είστε προσεκτικοί, η υγρασία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ηλεκτρονικά σας είδη, προκαλώντας τη διάβρωσή τους.

Ένα από τα αντικείμενα που σίγουρα δεν πρέπει να παίρνετε μαζί σας στο μπάνιο (ακόμη κι αν σας βοηθάει να περάσετε την ώρα σας) είναι το κινητό τηλέφωνο, κι αυτό γιατί, σύμφωνα με όσα αναφέρει το housedigest.com, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι το να παίρνετε το τηλέφωνό σας στο μπάνιο μπορεί να μεταφέρει βλαβερά βακτήρια έξω, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας και του E. Coli. Δεδομένου ότι αγγίζετε το τηλέφωνό σας όλη μέρα και το κρατάτε ακόμη και στο πρόσωπό σας, είναι μάλλον καλύτερο να το κρατήσετε μακριά από την τουαλέτα.
 

Προϊόντα μακιγιάζ
 

Οι συνεχείς διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και η υγρασία σε ένα μπάνιο μπορεί να κάνουν ακόμη και τα προϊόντα μακιγιάζ σας να χαλάσουν πιο γρήγορα, αναφέρει το Bustle. Ακόμα χειρότερο, όμως, είναι το γεγονός ότι τα βακτήρια και η μούχλα απολαμβάνουν τις πολλές γωνίες και τις σχισμές στα πινέλα και τα σφουγγάρια του μακιγιάζ και θα είναι ακόμα πιο ευτυχισμένα αν στο μείγμα προστεθεί θερμότητα και υγρασία.

Γι’ αυτό προτιμότερο είναι να τα διατηρείτε σε έναν χώρο στο υπνοδωμάτιό σας. Επίσης, η θερμότητα συνδυαστικά με το φως μπορούν να αλλάξουν τη συνοχή και το χρώμα του βερνικιού νυχιών ενεργοποιώντας τους διαλύτες του, σύμφωνα με το SoNailicious. Αντί να αποθηκεύετε το βερνίκι νυχιών σας στο μπάνιο, βάλτε τα μπουκαλάκια όρθια σε κάποιο κρύο, στεγνό και σκοτεινό μέρος.

 

 

Φωτογραφία από La Belle Galerie από το Pixabay

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ