Σπιτική πίτσα με σούπερ ζύμη ζέας

Σπιτική πίτσα με σούπερ ζύμη ζέας

Πανεύκολη συνταγή για τους λάτρες της ιταλικής κουζίνας

Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32-34 εκ.

  • 100 γρ. αλεύρι ζέας (δίκκοκο σιτάρι)
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 5γρ. ξηρή μαγιά (μισό φακελάκι)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 220 ml χλιαρό νερό

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 150 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
  • λίγο αλάτι,
  • μπόλικο πιπέρι
  • λίγη πάπρικα αν σας αρέσει

Για… στόλισμα

  • 200 γρ. ανάμεικτα τυριά τριμμένα (κασέρι, έμενταλ, γλυκιά γραβιέρα, ο,τι σας αρέσει)
  • 1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα (περίπου 120 γρ.)
  • 3-4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ή μπέικον ή οποίο αλλαντικό προτιμάτε
  • μια μικρή πιπεριά σε ροδέλες (προαιρετικά)
  • μανιτάρια σε φέτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολάκι αδειάζετε τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό, προσέξτε όμως μην είναι ζεστό! Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στην άκρη, η μαγιά σε 10 λεπτά θα αρχίσει να ενεργοποιείται, θα φουσκώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο, ανακατεύετε ελαφρά με τα δάχτυλα, κάνετε στο κέντρο μια μικρή λακούβα και μέσα αδειάζετε το μείγμα της μαγιάς. Αρχίζετε να ανακατεύετε και να ρίχνετε σιγά σιγά το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Ζυμώνετε τη ζύμη πολύ λίγο και με ελαφρές κινήσεις, θέλετε να είναι μαλακή. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ένα σημείο της κουζίνας για τουλάχιστον 30-40 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί ο αρχικός όγκος της. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, αλείφετε το ταψί με λίγο λάδι, ακουμπάτε πάνω τη ζύμη και με τις παλάμες σας την απλώνετε μέχρι να καλύψει ομοιόμορφα όλο τον πάτο του ταψιού και να ανασηκωθεί και δυο-τρια εκατοστά γύρω γύρω. Απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας και καλύπτετε με τα τυριά, τα αλλαντικά και τα λαχανικά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα, για 20 περίπου λεπτά.

 

 

Πηγή: foodurismo.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ