Τα ζώδια που καταπιέζουν τα συναισθήματα τους στις σχέσεις

Newsroom
Newsroom

Ειδικά τα δυσάρεστα.

Γνωρίζουμε πως οι σχέσεις αποτελούνται από ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους. Με διαφορετικά βιώματα, εμπειρίες, αξίες και συνήθειες. Και ενώ για να καταφέρουμε να δημιουργούμε σχέσεις με διάρκεια, αν αυτό θέλουμε, προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της συμβίωσης, ορισμένες συνήθειες ή χαρακτηριστικά μας δεν αλλάζουν.

Το πόσο εύκολα εκφραζόμαστε, αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα. Υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν χωρίς να διστάζουν για όσα αισθάνονται είτε είναι χαρούμενοι είτε δυσαρεστημένοι και εκείνοι που καταπιέζουν τα συναισθήματά τους ή προτιμούν να μένουν σιωπηλοί παρά να τα εκφράζουν.

Οι άνθρωποι που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, μπορεί να γεννήθηκαν κάτω από τον αστερισμό των παρακάτω ζωδίων:

Καρκίνος

Μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας πως οι Καρκίνοι είναι συναισθηματικοί και συχνά κλαίνε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι «ανοιχτό βιβλίο». Επειδή φοβούνται να μην πληγωθούν, κλείνονται στο καβούκι τους και, αν εξετάσετε καλύτερα την ψυχοσύνθεσή τους, είναι αρκετά κλειστοί άνθρωποι. Μάλιστα, αν προδοθούν έστω και μία φορά τότε εμπιστεύονται ξανά πάρα πολύ δύσκολα κάποιον άλλο.

Ζυγός

Κάτι που απεχθάνονται όλοι οι Ζυγοί είναι οι συγκρούσεις. Προσπαθούν πάντα να λύνουν τις διαφορές τους με ηρεμία, γι’ αυτό και συχνά θα κάνουν πίσω σε διαμάχες και τσακωμούς. Γι’ αυτό θα καταπιέσουν τον εαυτό τους μέχρι το σημείο να μην αντέχουν άλλο. Όταν, όμως, φτάσουν στο σημείο που δεν αντέχουν άλλο, θα μιλήσουν, χωρίς να σκεφτούν συνέπειες.

Αιγόκερως

Παραμένουν σθεναρά ενάντια στο να δείχνουν συναισθήματα γιατί πιστεύουν ότι θα τους κάνει να φαίνονται αδύναμοι και αυτό είναι κάτι που οι Αιγόκεροι δεν θα ήθελαν ποτέ. Θα αποφύγουν να δείξουν εντελώς τα συναισθήματά τους, ειδικά αν νιώθουν άβολα στη σχέση. Αλλά αν κάποιος κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, μπορεί να «ανοιχτούν».

 

Πηγή:marieclaire.gr

 

 

 

 

Φωτογραφία από StockSnap από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ