Πώς να φτιάξετε vegan μπισκότα σοκολάτας

Newsroom
Newsroom

Μια εύκολη συνταγή για 16 λαχταριστά μπισκότα

Kαι σοκολάτα, και μπισκότα και vegan; Έχουμε την ιδανική πρόταση για να φτιάξετε 16 απολαυστικά μπισκότα. Μη ξεχνάτε ότι οι περισσότερες μαύρες σοκολάτες είναι vegan, αλλά μπορείτε να ελέγξετε για σιγουριά. Επίσης, μπορείτε να ετοιμάσετε τα μπισκότα και να βάλετε μερικά στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.

Υλικά:
125 γρ. αλεύρι απλό
4 κουτ. της σούπας κακάο σε σκόνη
½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουτ. του γλυκού σόδα
100 γρ. ζάχαρη demerara
100 γρ. κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
75 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο και κρυωμένο
1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και μια πρέζα αλάτι. Βάζουμε μέσα και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το λάδι καρύδας, τη βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να έχουμε μια τραγανή ζύμη. Μπορεί να φαίνεται «σπασμένο» το μείγμα, αλλά θα πρέπει να ενωθεί για αυτό βάλτε δύναμη στο ζύμωμα και μπορείτε να προσθέσετε και νερό.

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Βγάζουμε μια γενναιόδωρη κουταλιά της σούπας ζύμη και πλάθουμε μια μπάλα.  Το βάζουμε στο ταψί και τα σπρώχνουμε προς τα κάτω στο ταψί και φτιάχνουμε σχήμα μπισκότου. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη, μην ανησυχείτε για τον χώρο μεταξύ τους καθώς δεν θα φουσκώσουν πολύ στο φούρνο. Ψήνουμε για 12 λεπτά και μετά αφήνουμε να κρυώσουν πριν φάμε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ