Ταραμοσαλάτα με καυκαλήθρες

Newsroom
Newsroom

Ταραμοσαλάτα με καυκαλήθρες, μια διαφορετική πρόταση σερβιρίσματος της παραδοσιακής ταραμοσαλάτας

Υλικά

Τεμάχια: για 1 μέτριο μπολ

Για την ταραμοσαλάτα

 4 φέτες ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο), χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο

 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα

 100 γρ. ταραμάς λευκός

 χυμός από 2 λεμόνια

 περίπου 300 ml ελαιόλαδο

Για τις καυκαλήθρες

 1 μάτσο καυκαλήθρες (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένες

 30 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

Ταραμοσαλάτα

Χτυπάμε στο μπλέντερ ή το μούλτι το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθεί.

Προσθέτουμε τον ταραμά και συνεχίζουμε το χτύπημα, ενώ σταδιακά και εναλλάξ προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και όσο ψωμί θέλουμε(ανάλογα με το πόσο σφιχτή θέλουμε την ταραμοσαλάτα).

Μετά, ρίχνουμε με σταθερή και αργή ροή το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα, έως ότου έχουμε μια αφράτη και ομοιογενή ταραμοσαλάτα.

Αν το μείγμα είναι περισσότερο σφιχτό ή και αλμυρό από όσο θα θέλαμε, ρίχνουμε επιπλέον ελαιόλαδο, χτυπώντας διαρκώς.

Το ίδιο ισχύει και για το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε κι άλλο αν θέλουμε πιο ξινό αποτέλεσμα.

Βάζουμε την ταραμοσαλάτα σε μπολ, σκεπάζουμε και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Καυκαλήθρες

Σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις καυκαλήθρες, ανακατεύοντας για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά και να μαλακώσουν ελαφρώς.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρισμα

Η σεφ προτείνει να απλώσουμε σε μια πιατέλα τις καυκαλήθρες και από πάνω να βάλουμε την ταραμοσαλάτα.

Παίρνουμε με το κουτάλι μας ταραμοσαλάτα και καυκαλήθρες.

Εναλλακτικά, αναμειγνύουμε τα σοταρισμένα, τραγανά μυρόχορτα με την ταραμοσαλάτα, ώστε να τα απολαμβάνουμε σε μία μπουκιά.

Πηγή: gastronomos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ