Τηγανητό sandwich με ομελέτα και μπέικον

Newsroom
Newsroom

Δείτε τη συνταγή!

Υλικά

Για την ομελέτα
5 αυγά
50 ml γάλα φρέσκο
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι λευκό
4 φέτες μπέικον
2 κρεμμύδια φρέσκα
1 ματσάκι σχοινόπρασο
ανθός αλατιού
πιπέρι
1 κ.γ. απαλή μουστάρδα
tabasco

Για το σάντουιτς
2 φέτες ψωμί προζυμένιο, σταρένιο
100 γρ. cheddar τριμμένο
½ τομάτα


Εκτέλεση

Για την ομελέτα: Σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός χτυπάμε με απαλές κινήσεις τα αυγά, ενσωματώνουμε μέσα το γάλα και αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες μαζί με το μπέικον. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν ένα χρυσαφένιο χρώμα ρίχνουμε μέσα το σχοινόπρασο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2-3’. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε την φωτιά. Στο μείγμα με τα αυγά θα προσθέσουμε μουστάρδα, ταμπάσκο ανακατεύουμε και θα το προσθέσουμε και αυτό στο τηγάνι. Αφού απλωθεί καλά το μείγμα ανάβουμε ξανά τη φωτιά.

Για το σάντουιτς: Μόλις αρχίσει το μείγμα να ψήνεται τοποθετούμε στο κέντρο δίπλα δίπλα τις φέτες ψωμιού. Το αφήνουμε ελάχιστα να απορροφήσουν λίγο από το μείγμα των αυγών και τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Αφού έχουν ψηθεί και από τις δύο πλευρές, γυρίζουμε τις άκρες της ομελέτας προς τα μέσα και κλείνουμε το σάντουιτς φτιάχνοντας ένα τετράγωνο πακέτο. Για το τέλος, πασπαλίζουμε πάνω στο σάντουιτς το τυρί τσένταρ τοποθετούμε και λίγες φέτες φρέσκια ντομάτα. Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ