Καστανό ρύζι με καλαμάρι και πέστο βασιλικού

Newsroom
Newsroom

Δείτε τη συνταγή!

Υλικά
40 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαραθόσπορος
150 γρ καστανό ρύζι
200 ml νερό ζεστό
Για το πέστο ρόκας:
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. βασιλικό φρέσκο
50 γρ. ρόκα φρέσκια
50 γρ. κουκουνάρι
αλάτι
40 ml ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:
1 κολοκύθι
½ λευκό κρεμμύδι
10 λιαστές τομάτες
50 ml ελαιόλαδο
300 γρ. καλαμάρια ροδέλες
πιπέρι
αλάτι
50 ml λευκό κρασί
κρέμα βαλσάμικο


Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδό και καίμε μέσα τον μαραθόσπορο για να βγάλει τα αρώματα του. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα, προσθέτουμε το βραστό νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για περίπου 14’.
Για το πέστο ρόκας: Μέσα σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το σκόρδο, τα φύλλα ρόκας, το φρέσκο βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι, ελαιόλαδο και χτυπάμε πολύ καλά.

Για τη σάλτσα:

Ξεκινάμε κόβοντας τα λαχανικά για τη σάλτσα. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα το καλαμάρι με τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί και ρίχνουμε μέσα κρέμα από βαλσάμικο. Μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη ενσωματώνουμε το πέστο ροκάς.

Στη συνέχεια ενσωματώνουμε σταδιακά το ρύζι μέσα στη σάλτσα με το καλμάρι και το πέστο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να προσθέσουμε όλο το ρύζι μέσα στη σάλτσα. Σερβίρουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικο και φρέσκα φύλλα ρόκας.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ