Τυρόπιτα χωρίς φύλλο -Αφράτη και πανεύκολη, γίνεται στο πι και φι

Μια τυρόπιτα είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας.

Είναι ένα λαχταριστό, σπιτικό, παραδοσιακό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Και μπορεί να πιστεύεις ότι το να φτιάξεις μια πίτα στο σπίτι είναι μπελαλίδικο και χρονοβόρο, δεν είναι όμως έτσι.

Υπάρχουν εύκολες και γρήγορες παραλλαγές που γίνονται με λίγα και απλά υλικά και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από όλες τις άλλες.

Ψάχνοντας για την ιδανική συνταγή, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο.

Είναι αφράτη και πεντανόστιμη, με τυρένια γεύση που θα ικανοποιήσει και τον πιο δύσπιστο.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να την φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 100 γρ. φέτα
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 100 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 2 μεσαία αυγά
  • Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, το γιαούρτι με τα αυγά και το γάλα.
  • Έπειτα, σε ένα πιάτο, θρυμματίζουμε την φέτα μας.
  • Στην συνέχεια, σε ένα μπρικάκι, λιώνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην κάψει.
  • Αμέσως μετά, ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπολ με το γιαούρτι, τα αυγά και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
  • Τέλος, αδειάζουμε σε ένα σκεύος, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στον αέρα, στους 170-180C, για περίπου μισή ώρα.
  • Βγάζουμε, κόβουμε και απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη!

Πηγή: Bovary

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ