Τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα τυροπιτάκια που θα τα λατρέψετε.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για την ζύμη
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει (3 κούπες και 1/4)
250 γρ νερό (1 κουπα)
170 γρ ελαιολαδο (3/4 της κουπας)
350 γρ νηστισιμο λευκό τυρι
1 κτγ αλατι
1/2 κτγ ρίγανη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Φυλλα δυόσμου
Μαϊντανό
Για το πασπάλισμα
Νηστίσιμο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το αλάτι, την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τον μαιντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σπάμε με τα χέρια μας το νηστίσιμο λευκό τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά στην ζύμη.
- Μετράμε 50 γρ το κάθε κομμάτι , το πλάθουμε σε μπαλάκι και το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τρίβουμε από πάνω νηστίσιμο κίτρινο τυρί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 με 45 λεπτά στους 180 c.