Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα και καπνιστό σολομό

Newsroom
Newsroom

Εύκολη συνταγή με ιδιαίτερη γεύση

Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικών (500 γρ.)
  • 300 γρ. καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο
  • 6 κ. σ. βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 φλ. τσαγιού αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Romano
  • 1 φλ. τσαγιού αρακά
  • 1/2 φλ. τσαγιού μανιτάρια σε κονσέρβα, στραγγισμένα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό σε βρασμό. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνουν al dente.
Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, 2 έως 3 λεπτά. Ανακατέψτε το αλεύρι και τη σκόνη σκόρδου στο κρεμμύδι.
Βήμα 3
Προσθέστε σταδιακά το γάλα. Ζεστάνετε μέχρι λίγο κάτω από το σημείο βρασμού και στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το τυρί μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία.
Βήμα 4
Ανακατέψτε τον αρακά και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν, περίπου 4 λεπτά.
Βήμα 5
Ρίξτε τον καπνιστό σολομό και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 2 λεπτά. Σερβίρετε πάνω από τα ζυμαρικά.

 

 

 

 

Φωτογραφία από Didier από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ