Ανατροπή με την εξαφάνιση του Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό - Τι λέει τώρα η ΕΛ.ΑΣ

Newsroom
Newsroom

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια μέχρι να βρεθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, για τον Έρικ Κάλιμπετ, τον Αμερικανό τουρίστα που αγνοείται στην Αμοργό.

Μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι «έχουμε και άλλους που αναζητούμε, είναι ένα ζευγάρι Ισραηλινών στη Βυτίνα και ένας ακόμη υπήκοος ΗΠΑ στην Κέρκυρα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί την εβδομάδα που είχαμε τον μεγάλο καύσωνα και συνθήκες που δεν προσφέρονται για περίπατο σε τέτοια δύσβατα σημεία».

Και συνέχισε: «Όλοι αυτοί φαίνεται ότι έχουν κινηθεί μέσα σε μονοπάτια. Η αναφορά που έχουμε είναι ότι έχουν αποχωρήσει από το κατάλυμα στο οποίο έμεναν για να διασχίσουν ένα μονοπάτι. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο στα νησιά, ιδιαίτερα από τουρίστες που δεν έχουν ξαναεπισκεφθεί την πατρίδα μας».

Η κ. Δημογλίδου τόνισε ότι όταν υπάρχει κάποια ηλεκτρονική συσκευή είναι πιο εύκολο και γρήγορο να βρεθεί κάποιος που έχει εξαφανιστεί. «Σε κάποιες περιπτώσεις δεν μας βοηθά, όπως στην περίπτωση της Αμοργού, που ο άνθρωπος αυτός δεν απαντά στο τηλέφωνο από την πρώτη στιγμή που τον καλούν οι αστυνομικοί».

Όσο για το στίγμα που έχουν δώσει οι εταιρείες κινητής, αναφέρει ότι «δυστυχώς μας έχουν δώσει ένα πολύ μεγάλο και δύσβατο κομμάτι στο οποίο πρέπει να τον αναζητήσουμε. Υπάρχει βλάστηση, υπάρχουν χαράδρες στο συγκεκριμένο κομμάτι».

Η κ. Δημογλίδου σημειώνει ότι όλα τα σενάρια για το τι έχει συμβεί παραμένουν ανοιχτά. «Στην περίπτωση της Αμοργού είχαμε άμεση κινητοποίηση, έφτασαν και από τα διπλανά νησιά. Ο ίδιος ο γενικός αστυνομικός διευθυντής βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο νησί και ψάχνει και αυτός μαζί με τους αστυνομικούς» προσθέτει.

Όπως λέει, υπάρχουν σκύλοι και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και εναέριο μέσο εθελοντικής ομάδας. «Ο άνθρωπος δεν έχει βρεθεί στο μονοπάτι άρα βρίσκεται κάπου αλλού σε αυτό το μεγάλο κομμάτι που ψάχνουμε, γι’ αυτό και μας βοηθάει πολύ το ελικόπτερο», λέει η ίδια.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ