Ανδρουλάκης: Ο κ. Καλογήρου οφείλει να ζητήσει συγγνώμη

Τί δήλωσε ο ευρωβουλευτής

 

Σχετικά με τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα και τις συνέπειες αυτών στην έκβαση της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής, τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN .

Απαντώντας στα λεγόμενα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχάλη Καλογήρου ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην υπουργού «δεν θα μπορούσαν οι αλλαγές που επέφερε η προηγούμενη κυβέρνηση να βοηθήσουν την Χρυσή Αυγή, γιατί ήταν αριστερή, αλλά είχε αναπληρωτή Υπουργό [Δικαιοσύνης] τον κ. Παπαγγελόπουλο και συγκυβερνώντα τον κ. Καμμένο». 

«Είπε επίσης ότι ο κ. Κοντονής που λέει το προφανές για όποιον διαβάσει τον Ποινικό Κώδικα, τα λέει γιατί είναι εχθρός του κόμματος. Αυτή είναι μια σταλινική αντίληψη ότι όποιος έχει μια άλλη άποψη είναι εχθρός μας,» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, περιμένοντας από τον κ. Καλογήρου να ζητήσει συγγνώμη, καθώς μετά την προχθεσινή ιστορική απόφαση, λόγω αλλαγών που επέφερε η προηγούμενη κυβέρνηση, ευνοείται με προφανή τρόπο η Χρυσή Αυγή. »Αυτό είναι μια πραγματικότητα,» συμπλήρωσε, ενώ εκτίμησε ότι αυτό συνέβη λόγω πάγιων ιδεοληψιών, μέσω των οποίων ευνοήθηκε και η Χρυσή Αυγή. 

Σε ερώτηση για την άποψη του πρώην ευρωβουλευτή κ. Κώστα Χρυσόγονου, ως προς το θέμα του Λαγού, ο κ. Ανδρουλάκης συμφώνησε μαζί του, προσθέτοντας ότι η άρση ασυλίας μπορεί να είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία. Γι’ αυτό, πήρε την πρωτοβουλία να αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σασόλι, ζητώντας να πάρει πολιτική απόφαση ώστε μέχρι να έρθει η άρση ασυλίας του καταδικασθέντα ως μέλος ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης Λαγού, αυτός να απομονωθεί, να μην έχει δημόσιο βήμα στον δημοκρατικότερο θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρξει περικοπή των προνομίων του.  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ