Ανησυχία των πολιτών για την οικονομία καταγράφει νέα δημοσκόπηση

Ανησυχία των πολιτών για την οικονομία καταγράφει νέα δημοσκόπηση

Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων

Με σχεδόν 18 μονάδες προηγείται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,7% (έναντι 40,3% τον Μάιο) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 19,3% (έναντι 20,9% τον Μάιο).

Στην τρίτη θέση ανεβαίνει το ΚΚΕ με 5,7% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΜΕΡΑ25 με 3% και η Ελληνική Λύση με 2,9%.

δημοσκόπηση

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγράφει ποσοστό 1%, οι Έλληνες για την πατρίδα 1,4% , άλλο κόμμα λέει ότι θα ψηφίσει το 2,2%, λευκό ή άκυρο το 5,2%, αποχή το 6,5% και η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,9%.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, 4 στους 10 πολίτες απάντησαν πως θεωρούν την οικονομία. Την ανεργία ανέφερε το 16%, την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κορωνοϊού το 14%, το προσφυγικό - μεταναστευτικό το 9% και την εξωτερική πολιτική το 7%.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών κρίνουν θετικά το έργο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έναν χρόνο διακυβέρνησής της. Συγκεκριμένα, το 55% έχει θετική εντύπωση, ενώ το 33% αρνητική. Το 10% απαντά, ούτε αρνητική, ούτε θετική.

Τέλος, σχετικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών το 82% τάσσεται κατά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ