Ανοίγει ο δρόμος για το 5G με ευρύτατη συναίνεση

Ανοίγει ο δρόμος για το 5G με ευρύτατη συναίνεση

Συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο Πιερρακάκη για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση - Δεν έλειψε και η αναφορά σε θεωρία συνωμοσίας

Ευρύτατη πλειοψηφία υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία δικτύου 5G στη χώρα, φαίνεται πως εξασφαλίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής, μολονότι η διαδικασία συνεχίζεται.

Μετά την αλλαγή του τίτλου του νομοσχεδίου από τον κ. Πιερρακάκη και την αφαίρεση της λέξης «κώδικας», θετικά επί της αρχής τοποθετήθηκαν οι κοινοβουλευτικές ομάδας της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25.

Κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου το απόγευμα της Τρίτης, υπό τον τίτλο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024) -Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972) και άλλες διατάξεις, ο κ. Ραγκούσης είχε σημειώσει ότι στον τίτλο του νομοσχεδίου έχει συμπεριληφθεί η λέξη «κώδικας», τη στιγμή που δεν είναι κώδικας, σύμφωνα με το άρθρο 76 του Συντάγματος, σύμφωνα με προηγούμενη νομοθεσία και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Οπως πρόσθεσε, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής χθες «τεκμηρίωσε ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι κώδικας» και ότι η Βουλή δεν πρέπει να καταστεί συνυπεύθυνη στην παραγωγή fake news.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «παρά το γεγονός ότι η επιστημονική επιτροπή το λέει ότι δεν είναι κώδικας με τη συνταγματική έννοια, σε πνεύμα καλής θελήσεως και με δεδομένο ότι όπως έχει φανεί στις επιτροπές υπάρχει συμφωνία στα περισσότερα άρθρα, καταθέτω νομοτεχνική βελτίωση αλλαγής του ονόματος του νομοσχεδίου, αφαιρώντας τη λέξη "κώδικας"».

Και θεωρία συνωμοσίας από τον Κ. Βελόπουλο

Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο χαίρει ευρύτατης συναίνεσης, στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη βουλή η κυβέρνηση επιχειρεί να εξηγήσει σε όλους τους τόνους τα ευεργετήματα της νέας τεχνολογικής υποδομής, τονίζοντας πως η συχνότητα στην οποία θα εκπέμπει το 5G χρησιμοποιείται ήδη στη χώρα μας και βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η αντιπολίτευση, πάντως, επιμένει και στηλιτεύει τον ιδιωτικό χαρακτήρα της εταιρείας που ελέγχει το νέο δίκτυο, ενώ ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, επιχείρηση να αναπαράγει τις θεωρίες συνωμοσίας που ακούγονται λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είστε καλά; Ακούστε τι είπε η υπουργός Περιβάλλοντος του Βελγίου: Δεν μπορώ να καλωσορίσω αυτή την τεχνολογία, γιατί οι εταιρείες δεν σέβονται τα όρια ακτινοβολίας και οι κάτοικοι των Βρυξελλών δεν είναι ινδικά χοιρίδια για να τους την πουλήσω. Για εσάς όμως οι κάτοικοι της Ελλάδας είναι πειραματόζωα, όπως τους κάνατε πειραματόζωα με τα μνημόνια και εσχάτως με τον κορωνοϊό».
 

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ