Μ. Συντυχάκης: Ανεπαρκή τα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς

Μ. Συντυχάκης: Ανεπαρκή τα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα μείζονα προβλήματα των πλημμυροπαθών

Την ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων για τους πλημμυροπαθείς και τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τόνισε χαρακτηριστικά πως «οι εγκληματικές διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων βούλιαξαν μέσα στη λάσπη ανθρώπινες ζωές, σπίτια, χωράφια, περιουσίες και υποδομές» Πρόσθεσε ότι «τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή» και «σκέτη κοροϊδία». Σημείωσε πως αυτό που συνδέει τις πρόσφατες πλημμύρες με εκείνες στην Εύβοια, στη Μάνδρα και αλλού είναι «η πολιτική της επιλεξιμότητας που εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα και έχει αφήσει στο έλεος τους εργαζόμενους τους αγρότες, τους γέροντες που προσπαθούν να σωθούν από τα ποτάμια λάσπης».

Ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές που έχουν πληγεί. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς με τη μεταφορά τους σε ασφαλή μέρη μέχρι την απάντληση των νερών από τα σπίτια με χορήγηση εκτάκτου επιδόματος και με εξασφάλιση τροφής. Τόνισε ότι πρέπει να διαγραφούν δανειακές υποχρεώσεις σε τράπεζες, εφορία και δήμους, να υπάρξει αποζημίωση στο 100% και να προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης» σημείωσε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους ενισχύει τον ταξικό του χαρακτήρα για να υπηρετεί με καλύτερο τρόπο τη στρατηγική του κεφαλαίου σε βάρος του λαού. Δήλωσε πως το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο. Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση και κάνει δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την παράταση ισχύος του πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού για την πρόσληψη δοκίμων πληρεξουσίων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ