Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή: Πώς θα λειτουργήσουν - Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή: Πώς θα λειτουργήσουν - Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων αύριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι όσοι καταστηματάρχες επιθυμούν, μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 11 Ιουλίου με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, το εάν θα λειτουργήσουν ή όχι, εξαρτάται από την κάθε αλυσίδα και την πολιτική που ακολουθεί. Γι' αυτό οι καταναλωτές θα πρέπει να επικοινωνούν με τα καταστήματα που τους ενδιαφέρουν προκειμένου να ενημερώνονται για το ακριβές ωράριο λειτουργίας.

Τι να προσέχετε κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων

Σύμφωνα με τις οδηγίες των εμπορικών συλλόγων, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πηγή: enikonomia.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ