Ανοιχτό το θέμα της χρήσης μάσκας στα σχολεία

Ανοιχτό το θέμα της χρήσης μάσκας στα σχολεία

Θα επαναφέρουμε το ζήτημα στην Επιτροπή ώστε να αποφασίσουμε δηλώνει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας

Επανεξέταση του θέματος της χρήσης της μάσκας στις εκπαιδευτικές δομές προανήγγειλε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην ερώτηση, αν η προαιρετική χρήση μάσκας στις σχολικές δομές μπορεί να μην λειτουργήσει ως μέσο προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά να γίνει αφορμή για κακή χρήσης της αλλά και για φαινόμενα bullying, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «η προαιρετική χρήση της μάσκας αφορούσε στα σχολικά λεωφορεία για την προστασία των ευπαθών ομάδων, είτε πρόκειται για τους οδηγούς και τους συνοδούς, είτε για τους ίδιους τους μαθητές».

Και πρόσθεσε ότι, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν θέλει σε καμιά περίπτωση κανένα από τα συνιστώμενα μέτρα αυτό προστασίας, όπως η μάσκα, να γίνει αφορμή για στιγματισμό, κοινωνική διάκριση ή bullying.

«Αλλά θα επαναφέρουμε το ζήτημα στην Επιτροπή ώστε να αποφασίσουμε για το σοβαρό αυτό ενδεχόμενο που τίθεται μέσω του ερωτήματος αυτού», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ενόψει του ανοίγματος των σχολικών δομών, λοιπόν, τις επόμενες ημέρες αναμένεται επανατοποθέτηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την χρήση της μάσκας στα σχολεία και τα σχολικά λεωφορεία.

Ο κ. Τσιόδρας ρωτήθηκε και για τις μάσκες και ποιες είναι πιο ασφαλείς. Όπως είπε, η υφασμάτινη δεν συνοδεύεται από αυξημένο κίνδυνο αν  χρησιμοποιείται σωστά. Δηλαδή να μην την πιάνουμε στο μπροστινό μέρος, να έχουμε καθαρά χέρια όταν τη βάζουμε και να πλένεται τακτικά. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ