Αντιπαράθεση Μηταράκη - Θεοχαρόπουλου για την πανδημία και την υπόθεση Κουφοντίνα

Αντιπαράθεση Μηταράκη - Θεοχαρόπουλου για την πανδημία και την υπόθεση Κουφοντίνα

"Δεν είναι πολιτικό ζήτημα η υπόθεση Κουφοντίνα" τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης - "Ως κρατούμενος έχει τα δικαιώματα που ψήφισε η ΝΔ" αντέτεινε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας και την υπόθεση Κουφοντίνα είχαν στο MEGA ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Για την διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι πάνω από τις μισές ΜΕΘ είναι δημιούργημα των τελευταίων 12 μηνών σημειώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική οικονομία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουν αντέξει. Ο υπουργός Μετανάστευσης παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχει κούραση στον κόσμο από τα lockdown.

Για παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown έκανε λόγο από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Έτσι, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. «Δεν γίνεται να τρέχουμε πίσω από το πρόβλημα. Τόσο καιρό τους λέγαμε ‘’προετοιμαστείτε’’. Φτάσαμε να μην έχουμε ΜΕΘ στην Αττική» ενώ υπογράμμισε την έλλειψη μέριμνας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Ο κόσμος παστώνεται για να πάει στη δουλειά».

«Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει άλλο lockdown ή κάτι διαφορετικό» απάντησε ο κ. Μηταράκης, υποστηρίζοντας για το θέμα των ΜΜΕ ότι «δε γίνεται σε λίγες μέρες να βρεις στην παγκόσμια αγορά εκατοντάδες λεωφορεία ούτε να βρεις εκατοντάδες εκπαιδευμένους οδηγούς».

Υπόθεση Κουφοντίνα

Αναφορικά με την υπόθεση Κουφοντίνα, ο κ. Μηταράκης, τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι πολιτικό. «Αν έχει νομικά ερωτήματα ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα τα απαντήσει η δικαιοσύνη. Ο εκβιασμός με την απεργία πείνας δεν συνάδει με το κράτος δικαίου. Αυτό που είναι πολιτικό θέμα είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι προσπαθεί ένα νομικό θέμα, να το φέρει στην πολιτική σκηνή» εξήγησε.

Με τη σειρά του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αφού καταδίκασε τις καταδρομικές επιθέσεις που γίνονται από υποστηρικτές του Κουφοντίνα, δήλωσε: «Κατά συρροή δολοφόνος ο Κουφοντίνας που καταδικάστηκε από την ελληνικη δικαιοσύνη. Ως κρατούμενος θα πρέπει να έχει τα δικαιώματα που η ίδια η ΝΔ ψήφισε. Να μην ηρωοποιηθεί στην κοινή γνώμη ένας άνθρωπος που ήταν στον περιθώριο. Να μην έχουμε νεκρό απεργό πείνας».

Πηγή: megatv.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ