Αντιπαράθεση Θεοδωρικάκου - Φίλη για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Αντιπαράθεση Θεοδωρικάκου - Φίλη για την πανεπιστημιακή αστυνομία
Newsroom
Newsroom

«Είστε με τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ασφάλεια ή με το χάος και την βία;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρή αντιπαράθεση για τον θεσμό της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας είχαν Τάκης Θεοδωρικάκος και Νίκος Φίλης, στη Βουλή. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που δέχθηκε την κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Παιδείας, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει «εάν είναι με τη βιβλιοθήκη ή τη βαριοπούλα».

«Είστε με τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ασφάλεια ή με το χάος και την βία;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι ο στόχος της αναβάθμισης της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι αν υπάρχουν φοιτητές και καθηγητές που φοβούνται μέσα στο αμφιθέατρο και εάν κάποιοι δεν επιτρέπουν να υπάρχει έρευνα, επικοινωνία, πολιτισμός και παιδεία, δεν υπάρχει ασφάλεια και απέρριψε τους ισχυρισμούς του Νίκου Φίλη περί μεμονωμένων περιστατικών βίας.

«Δεν δέχομαι ούτε ένα έγκλημα, ούτε μια κακουργηματική πράξη μέσα στα πανεπιστήμια», είπε και παρουσίασε φωτογραφίες με τον τραμπουκισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, αλλά και χτισμένες αίθουσες στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Για πολιτική με φωτογραφίες κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Φίλης και ζήτησε νούμερα, στατιστικά στοιχεία, καθώς -όπως είπε- με βάση τα στοιχεία που διαθέτει έχουν σημειωθεί μόνο 200 περιστατικά βίας. Χαρακτήρισε ακόμη, «μισθοφορικό σώμα» την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Απαντώντας ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως την ευθύνη ασφαλείας την έχουν πρυτανικές αρχές, με τις οποίες η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία, ενώ -όπως είπε- το διάστημα που τα μέλη του νέου Σώματος δεν βρίσκονται στα πανεπιστήμια θα απασχολούνται ως ειδικοί φρουροί.

«Δεν θα είναι συνέχεια στα πανεπιστήμια εάν δεν συντρέχει λόγος», κατέληξε o υπουργός.

 

Πηγή: cnn.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ