Απεβίωσε ο Λαρισαίος καθηγητής γλωσσολογίας Θανάσης Νάκας

Απεβίωσε ο Λαρισαίος καθηγητής γλωσσολογίας Θανάσης Νάκας

Η κηδεία του θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη

Σε ηλικία 72 ετών απεβίωσε ο Λαρισαίος καθηγητής γλωσσολογίας Θανάσης Νάκας. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Τζίνα και τις δύο τους κόρες,  Μελίνα και Μιράντα.

Η κηδεία του θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη.

Στη Λάρισα είχε παρουσιαστεί πέρυσι ο τιμητικός συλλογικός τόμος Figura in praesentia από  την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Φιλολογική Ιστορική Αρχαιολογική Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλίας, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Λάρισας και το βιβλιοχαρτοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ.

Ο Θανάσης Νάκας ήταν ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Διευθυντής Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Επισκέπτης Ερευνητής (1995-1996) στον Τομέα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Salzburg. Μαθήματα της ειδικότητάς του δίδαξε και στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, στη ΣΕΛΜΕ, στο Πρόγραμμα «Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Αναβάθμισης Λειτουργών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», κ.α.

Εκτός από τη γλωσσολογία και τη γλωσσική διδασκαλία, τον απασχολούσαν θέματα φιλολογίας, θεωρίας της λογοτεχνίας και ρητορικής. Τιμήθηκε με ειδικό μετάλλιο, που του απένειμε ο πρόεδρος της Γαλλικής Βουλής, για τη μετάφραση και διάδοση του έργου του Montaigne στην Ελλάδα.

Πηγή: larissanet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ