Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα, χθες, για την Πρωτομαγιά

Newsroom
Newsroom

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Με συγκεντρώσεις και 24ωρη απεργία την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε όλη τη χώρα.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε πλατεία Κλαυθμώνος, Πλατεία Κοραή και Πλατεία Συντάγματος, ζητώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις κατά 10% στους μισθούς, επαναφορά των Δώρων και στο Δημόσιο, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Την ίδια ώρα, σε στάσεις εργασίας προχώρησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ δεμένα έμειναν τα πλοία στα λιμάνια.

ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ  πραγματοποίησε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία προκειμένου η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, στους αγώνες και στους νεκρούς της.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ ακολούθησε πορεία στο Σύνταγμα έξω από το κοινοβούλιο.

Το πρωί αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατέθεσε στεφάνι στο χώρο των εκτελεστέων στην Καισαριανή.

Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν από τα Εργατικά κέντρα σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει τους εργαζόμενους απέναντι σε μια συνεχόμενη  κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η  κοινωνική φτώχεια, η επισφάλεια και ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, αποτελούν προβλήματα σε κάθε ελληνική οικογένεια. Αυτήν την ιστορική μέρα της 1ης Μάη ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στον περιορισμό εργασιακών οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η ΓΣΕΕ αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί, με στόχο ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ


Νίκος Ανδρουλάκης: «Η θυσία των 200 πατριωτών για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί πυξίδα μας»

Στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών της ελευθερίας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής την Πρωτομαγιά του 1944 κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε δήλωση του ο κ. Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων σημείωσε:

Στεκόμαστε με δέος εδώ στον μαρτυρικό τόπο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής. Όπου ακριβώς πριν 80 χρόνια, 200 πατριώτες, μέλη της Εθνικής Αντίστασης, δολοφονήθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα. Εκτελέσθηκαν από τις δυνάμεις του Άξονα.

Κρατάμε τη θυσία τους για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη ως πυξίδα.

Για αυτό, πήραμε πρωτοβουλία και καταθέσαμε άμεσα και χωρίς δεύτερες σκέψεις υπόμνημα, για να μην επιτραπεί στα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Είναι, όμως, και η ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που οι εργαζόμενοι γιορτάζουν και αγωνιούν για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Χαίρομαι πάρα πολύ, που ο υποψήφιός μας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Νίκολα Σμιτ, κατάφερε με δική του πρωτοβουλία οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες, οι γνωστοί ντελιβεράδες, να έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να μη ζουν σε ανασφάλεια.

Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων. Διότι οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στη χώρα μας πρέπει να ζουν με ασφάλεια, ελπίδα και προοπτική.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς 

Σήμερα μέρα Εργατικής Πρωτομαγιάς, η παγκόσμια εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της, μαζικοποιεί τα συνδικάτα της, αλλάζει τους αρνητικούς συσχετισμούς από κάτω μέχρι πάνω, οργανώνει και προωθεί την κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με όλα τα λαϊκά στρώματα, ενάντια στα μονοπώλια, τον καπιταλισμό. Και κυρίως οργανώνεται και παλεύει για τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα, όλα τα δικαιώματα, στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό, ενάντια στον πόλεμο και τη φτώχεια, για όλους τους τομείς της κοινωνικής και προσωπικής ζωής του κάθε εργάτη, της κάθε εργάτριας, του κάθε αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία, του αγρότη, των νέων και των γυναικών.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ / ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ