Αρνητικά τα πρώτα τεστ από την Αιδηψό

Αρνητικά τα πρώτα τεστ από την Αιδηψό

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από 80 δείγματα και απομένουν άλλα εφτά. Ανάλογη διαδικασία στο Πευκί…

 

Με αισθήματα χαράς και ανακούφισης, υποδέχτηκε η Αιδηψός, η Βόρεια Εύβοια και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας γενικότερα, τα πρώτα αποτελέσματα από τα δείγματα που πάρθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (8/7) από τους Σέρβους τουρίστες.

Στα 80 δείγματα που ανακοίνωσαν πρώτα οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ ήταν και τα 80 αρνητικά, απομένουν όμως άλλα εφτά (7) για να βάλουν τέλος στην αγωνία της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με το αν υπάρχει διασπορά στην Κοινότητα.

Όσοι και αν αποδειχτούν θετικοί στον νέο κορωνοϊό θα μεταφερθούν στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει οριστεί από την Περιφέρεια, ενώ συγχρόνως έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής στην πατρίδα.

Η Πολιτική Προστασία με επικεφαλής των Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, έχει να διαχειριστεί ένα ιδιαίτερα σύνθετο πρόβλημα.

Από τη μία είναι η τοπική κοινωνία που φοβάται και θέλει να απομακρυνθούν οι ομάδες των τουριστών που προέρχονται από χώρες που δεν ήλεγξαν την επιδημία, από την άλλη οι τουρίστες που είναι καλά στην υγεία τους και θέλουν να μείνουν μέχρι τη Δευτέρα που έχουν πληρώσει. Και σε αυτό το σημείο όμως υπάρχει επιπλέον πρόβλημα, καθώς αυτή τη στιγμή τα σύνορα είναι κλειστά για κείνους και μόνο μέσω της διπλωματικής οδού και με τη συνεργασία της Περιφέρειας θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Την ίδια ώρα μην ξεχνάμε ότι στο κοντινό Πευκί, ο ΕΟΔΥ εξέτασε μέχρι την Πέμπτη (9/7) το απόγευμα, συνολικά 45 άτομα τα οποία ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα και συγκεκριμένα την 38χρονη Σέρβα που είχε δώσει δείγμα στον Προμαχώνα.

Και εδώ το πρόβλημα παρουσιάζεται σύνθετο καθώς σε αυτή την περιοχή η κινητικότητα των τουριστών ήταν μεγαλύτερη, δεν ήταν κατά γκρουπ και οι επαφές ήταν πολλές. Μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι η 38χρονη είναι ασυμπτωματική και σύμφωνα με όσα ξέρουν οι επιστήμονες για την covid-19, το ιικό φορτίο σε αυτές τις περιπτώσεις παρουσιάζεται μικρότερο κάτι που έχουν συνδέσει με χαμηλή μεταδοτικότητα.

Σε περίπτωση πάντως που οι απαντήσεις την Παρασκευή είναι θετικές, θα συνεχιστεί η ιχνηλάτηση, σύμφωνα με τα όσα έχουν αποφασιστεί και αξιολογήσει οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας και της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  της ΠΣτΕ, σε συνεργασία με τους γιατρούς του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα θα συνεχιστεί ο έλεγχος και οι συστάσεις στις εμπλεκόμενες τουριστικές μονάδες για την αυστηροποίηση  εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Πηγή: lamiareport.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ