Άστρος: Εργατικό δυστύχημα σε χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων

Άστρος: Εργατικό δυστύχημα σε χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων

Δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί οι συνθήκες του δυστυχήματος

Ένας 35χρονος, που εργαζόταν σε ιδιώτη εργολάβο που έχει αναλάβει τη διαλογή των απορριμμάτων στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών.

Το εργατικό δυστύχημα έγινε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου στο χώρο του Κέντρου Διαλογής και επεξεργασίας Απορριμμάτων, δίπλα στο Βιολογικό καθαρισμό του Άστρους.

Οι συνθήκες για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος που εχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Γ. Καμπύλης: ¨Είμαστε συγκλονισμένοι, περιμένουμε επίσημη ενημέρωση”

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε :

“Σήμερα το μεσημέρι ένας εργαζόμενος από το συνεργείο της εταιρείας που έχει αναλάβει την επεξεργασία των απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας που είναι και συντοπίτης μας έχασε την ζωή του στον χώρο επεξεργασίας των απορριμμάτων, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί.

Η είδηση του τραγικού δυστυχήματος και της απώλειας της ανθρώπινης ζωής του άτυχου εργαζόμενου, μας γέμισε θλίψη και οδύνη και εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας προς την οικογένειά του και τους οικείους του.

Περιμένουμε ως Δήμος επίσημη ενημέρωση τόσο από τις αρχές που ανέλαβαν την προανάκριση, όσο και από την εταιρεία που είχε την απόλυτη ευθύνη για τις εκτελούμενες εργασίες στον χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων και επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειες μας”.

“Πρόκειται για εργοδοτικό έγκλημα” αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Αρκαδίας

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες στα καταστήματα και Α..Ε Αρκαδίας :

¨Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας GREENMEDIA ΕΠΕ ως κύρια υπεύθυνη για το θανατηφόρο δυστύχημα που είχε ένας συνάδελφος μας εν ώρα εργασίας, στο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Πρόκειται για εργοδοτικό έγκλημα.

Είχαμε επισημάνει πολλές φορές σαν σωματείο τους κινδύνους που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο και ειδικά με ζητήματα συντήρησης και λειτουργίας όλων των μηχανημάτων που λειτουργούν.

Επίσης όλα τα παραπάνω τα είχαμε επισημάνει τόσο στην προηγούμενη, όσο και στη σημερινή δημοτική αρχή, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Απαιτούμε:

1. Άμεση διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος.

2. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας της εργασίας για να μην έχουμε άλλα εργατικά δυστυχήματα

3. Να σταματήσει η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι έχουν αυτονόητο δικαίωμα να φεύγουν για δουλειά και να ξέρουν ότι θα επιστρέψουν σπίτι τους σώοι και αβλαβείς.

Καμία ανοχή στο έγκλημα. Καμία ανοχή στην πολιτική που θυσιάζει ζωές εργαζομένων στο βωμό του κέρδους”.

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ