Β. Κικίλιας: Ο Τουρισμός επιστρέφει το μέρισμά του στη μέση ελληνική οικογένεια

Β. Κικίλιας: Ο Τουρισμός επιστρέφει το μέρισμά του στη μέση ελληνική οικογένεια

Η Ελλάδα θα κάνει πρωταθλητισμό φέτος στον τουρισμό 

«Αν συνυπολογίσει κανείς ότι το 25% των εσόδων της χώρας προέρχονται άμεσα ή έμμεσα από το τουριστικό μας προϊόν, καταλαβαίνει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ασχολούνται με τον Τουρισμό – καλοκαιρινό, χειμερινό και θεματικό – και πόσο πραγματικά αξίζει τον κόπο όλοι να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε», τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο Real FM, ο υπουργός ανέφερε ότι «Ο Τουρισμός επιστρέφει το μέρισμά του στη μέση ελληνική οικογένεια. Για αυτό και η προσπάθεια είναι οριζόντια.Έχει να κάνει και με όλες τις συναρμοδιότητες που πηγάζουν από τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών».

Συμπλήρωσε δε, ότι «είναι απαίτηση πλέον, γιατί η πρόβλεψη για τα έσοδα του 2022 πατάει ακριβώς πάνω στην απόδοση που θα έχει ο τουρισμός στη χώρα μας. Θα κάνουμε μια κοινή, ολοκληρωμένη και δυνατή προσπάθεια όλοι μαζί».

Σε πολύ υψηλά επίπεδα οι προκρατήσεις για το 2022 – Ψήφος εμπιστοσύνης από την TUI 

Σύμφωνα με τον υπουργό «Το 2021 έχουμε ξεπεράσει σε έσοδα τα 10,4 δις, όταν οι προβλέψεις ήταν 5-6 δις ευρώ. Και οι προκρατήσεις, οι οποίες δοκιμάστηκαν από την ‘Όμικρον’ για κάποιες εβδομάδες, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα».

«Όταν, για παράδειγμα, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας και το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς που είναι η TUI, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και εν προκειμένω και στη Ρόδο, και εγκαινιάζει μαζί μας την προσπάθεια να μετατραπεί το νησί σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό, αλλά και ο CEO της αναγγέλλει ότι από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες το 2021, η TUI θα φέρει το 2022 στην Ελλάδα 3 εκατομμύρια επισκέπτες, καταλαβαίνετε τι δυναμική δημιουργείται», πρόσθεσε.  

Η Ελλάδα θα κάνει πρωταθλητισμό φέτος στον τουρισμό 

Παράλληλα επεσήμανε πως «Η Ελλάδα θα κάνει πρωταθλητισμό φέτος στον Τουρισμό. Για τον ταξιδιώτη εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα προαπαιτούμενο η ασφάλεια. Και με βάση τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκαμε στην αρχή ειδικά και στη συνέχεια την υγειονομική κρίση, δημιουργήσαμε ένα rebranding της χώρας στο εξωτερικό».  

«Με τα υγειονομικά πρωτόκολλά μας, με τον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητα που λειτουργήσαμε και στο Υπουργείο Υγείας, αλλά και με τον ξενοδοχειακό κλάδο και τον κλάδο των μεταφορών, ευελπιστούμε ότι θα είμαστε αυτοί οι οποίοι θα κόψουμε πρώτοι το νήμα», είπε.  

«Ελπίς»Όχι στις άσκοπες μετακινήσεις

Τέλος, σχετικά με την κακοκαιρία «Ελπίς», ο κ. Κικίλιας έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις 

«Παρακαλώ τους συμπολίτες μας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να μείνουν σπίτι τους ασφαλείς. Σήμερα είναι μία δύσκολη μέρα, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Από ό,τι φαίνεται και αύριο θα είναι. Θα μεσολαβήσει η νύχτα οπότε θα επικρατήσει παγετός. Ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, οι πιο μεγάλοι σε ηλικία, αλλά και όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα, ας μην μετακινηθούν σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

 

Φωτογραφία από Steve Forrest/Workers' Photos/Steve Forrest

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ