Βάσεις 2021: Τι δηλώνουν οι πρώτοι των πρώτων

Οι μαθητές που αρίστευσαν στις φετινές Πανελλαδικές μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους - Ανάμεσά τους και μαθητές που έχασαν τους γονείς τους από κορωνοϊό


Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. 

Δύο εκ των μαθητών που διακρίθηκαν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις επιδόσεις που είχαν. Μιλώντας στην ΕΡΤ η Σοφία Βάγια που συγκέντρωσε 19.866 μόρια και πέρασε πρώτη στη Νομική Αθηνών, είπε ότι η Νομική ήταν το όνειρό της από μικρή, καθώς ταίριαζε με την ιδιοσυγκρασία της. 

Ακόμη παρατήρησε πως είχε κλίση στα θεωρητικά μαθήματα, ενώ ήταν καλή και στον λόγο. Ωστόσο έκρινε πως η Νομική Σχολή ήταν μια καλή επιλογή. Μάλιστα επεσήμανε πως αν και περίμενε ότι είχε γράψει καλά, έμεινε  έμεινε έκπληκτη όταν ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες της. Όσον αφορά το γεγονός ότι έπρεπε να παρακολουθήσει τα μαθήματά της  εν μέσω πανδημίας, δήλωσε ότι με τον καιρό βρήκε τις ισορροπίες της.

Από την πλευρά του, ο Κοσμάς Κατρούνας, ο οποίος συγκέντρωσε 18.945 μόρια και εισέρχεται τρίτος στο τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ. Μιλώντας και εκείνος στην ΕΡΤ δήλωσε ότι ήταν όνειρο ζωής για εκείνον να εισέλθει στη δημοσιογραφία.

Με ποιο κριτήριο επέλεξαν τη σχολή τους οι πρώτοι των πρώτων στη Θεσσαλονίκη

Πανέτοιμα να περάσουν το κατώφλι των πανεπιστημιακών σχολών που επιθυμούσαν ως φοιτητές και μάλιστα ως αριστούχοι είναι αρκετά πρώην ...Λυκειόπαιδα, πλέον, της Θεσσαλονίκης. Με την ανακοίνωση των βάσεων από το υπουργείο Παιδείας μαθητές και μαθήτριες, δημόσιων αλλά και ιδιωτικών λυκείων της πόλης, γέμισαν από χαμόγελα για το ότι κατάφεραν να πιάσουν τον στόχο τους αλλά και από υπερηφάνεια, διότι παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία στη διδασκαλία και την παρακολούθηση των μαθημάτων, ο στόχος επιτεύχθηκε. Και όπως φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, οι περισσότεροι επέλεξαν να μείνουν στον τόπο κατοικίας τους για σπουδές.

Η Άννα Δασκοπούλου με 21.725 μόρια πέρασε 1η στην Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης. «Είχα κάνει την προσπάθεια μου. Είχα απαιτήσεις από τον εαυτό μου, όμως δεν περίμενα και την πρωτιά», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Η μαθήτρια του Κολεγίου «Ανατόλια» υπογράμμισε πως λόγω της πανδημίας οι συνθήκες ήταν δύσκολες και τόσο η ίδια όσο και οι συμμαθητές της καθώς επηρεάστηκαν «και ψυχολογικά και πρακτικά. Μας έλειπε η επαφή όλο αυτό το διάστημα, όμως τελικά τα καταφέραμε».

Φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι πλέον η Σοφία Κλεμπετσάνη, μαθήτρια του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου. Χαρούμενη και δικαιωμένη δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και παράλληλα ανυπόμονη να βρεθεί στο αμφιθέατρο της Σχολής της.

«Μένω στη Θεσσαλονίκη, ήθελα να μείνω και Θεσσαλονίκη. Τώρα, ανυπομονώ να πάμε κανονικά στα πανεπιστήμια. Ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά και ψυχολογικά αλλά και στον εκπαιδευτικό τομέα τα προηγούμενα χρόνια λόγω κορωνοϊού», είπε χαρακτηριστικά. Παρά το ότι είναι ακόμη νωρίς, η 18χρονη αρχίζει να σκέφτεται και την ειδικότητα που θα ακολουθήσει, που όπως φαίνεται θα είναι η παθολογία.

Ο Γιώργος Κατιρτζής πέρασε 2ος στη Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη, γράφοντας άριστα στις πανελλήνιες εξετάσεις και συγκεντρώνοντας 19.150 μόρια. Αυτή, όμως, ήταν η πρώτη του επιλογή και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη. «Με ενδιαφέρει η Γλωσσολογία ως αντικείμενο και γι αυτό είχα ως πρώτη προτίμηση τη συγκεκριμένη Σχολή. Θέλω να εξερευνήσω το φάσμα των γνώσεων που προσφέρει η Φιλολογία. Βλέπω τη Σχολή μου ως ...ταξίδι», πρόσθεσε από την πλευρά του ο μαθητής του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. «'Ηθελα να μείνω Θεσσαλονίκη, αν και στο μέλλον σκέφτομαι είτε το μεταπτυχιακό, είτε να φύγω στο εξωτερικό», συμπήρωσε.

Έτοιμη για τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ είναι και η Κυριακή Κυριακού, μαθήτρια του Ελληνικού Κολεγίου, που έγραψε 18.200 μόρια. ‘Ηταν η πρώτη της επιλογή και επιθυμώντας να δώσει μια συμβουλή προς τα παιδιά που θα βρεθούν στην ίδια θέση των πανελληνίων εξετάσεων την επόμενη χρονιά υπογράμμισε πως «θέλει πρόγραμμα και όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος».

Βόλος: Πέρασε πρώτη στo τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ με 19.488

Όχι μόνο κατάφερε να κόψει το νήμα των πανελλαδικών εξετάσεων πρώτη στα ΓΕΛ της Μαγνησίας, όχι μόνο κατάφερε να εισαχθεί στην πρώτη της επιλογή, που είναι η Ψυχολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά κατάφερε και την πρώτη θέση εισαγωγής στην εν λόγω σχολή.

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Βόλου με 19488 μόρια έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και όπως δήλωσε στο Magnesianews.gr ανυπομονεί να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα και η νέα της φοιτητική πραγματικότητα.
Η Κωνσταντίνα έγραψε 19 στην Έκθεση, 20 στην Κοινωνιολογία, 19.7 στην Ιστορία και 19.3 στα Αρχαία. Λάτρης των τεχνών, τόνισε πως την ενδιέφερε πάντα η Ψυχολογία, καθώς είναι μια ανθρωποκεντρική Σχολή. Φυσικά, έχοντας την αγάπη και το μεράκι των τεχνών, αποτελεί και μια επιστήμη που μπορεί να συνδυαστεί και με τις Τέχνες.

Για την Κωνσταντίνα ο στόχος επιτεύχθηκε και το μεγάλο της χαμόγελο, όπως και η αισιοδοξία της για το μέλλον σφραγίζουν με τον καλύτερο τρόπο αυτή την επιτυχία της.

Αμφιλοχία: Σε Νομική και Πολυτεχνείο οι δύο μαθητές που έχασαν τις μητέρες τους από κορωνοϊό

Τα κατάφεραν τελικά οι δύο μαθητές από την Αμφιλοχία που σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής τους, καθώς προετοιμαζόντουσαν για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, έχασαν τις μητέρες τους που χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το karvasaras.gr πρόκειται για την Μαρία Σπυριδάκη και τον Δημήτρη Μπαλάσκα, δύο μαθητές του Γενικού Λυκείου Αμφιλοχίας που φέτος πάλεψαν για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια της προτίμησής τους μέσω της διαδικασίας των Πανελληνίων εξετάσεων και παρά το τραγικό γεγονός του θανάτου των δύο αγαπημένων τους προσώπων, δεν τα έβαλαν κάτω και κατάφεραν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων λοιπόν, η Μαρία Σπυριδάκη κατάφερε και πέτυχε την είσοδό της στο τμήμα της Νομικής Κομοτηνής, ενώ ο Δημήτρης Μπαλάσκας εισήχθη στο τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Πολυτεχνείο) στη Σάμο.

Νάσια Σουβαλιώτη: Από το ΕΠΑΛ στην Ιατρική Πατρών - «Το κλάμα μου άξιζε τον κόπο»

Η Νάσια Σουβαλιώτη μπορεί πέρυσι να μπήκε πρώτη στη Φαρμακευτική της Πάτρας, δεν εγκατέλειψε όμως ποτέ τον αρχικό της στόχο που ήταν η Ιατρική Πατρών, σύμφωνα με το thebest.gr.

Το στόχο της τον υλοποίησε και με το παραπάνω φέτος, αφού με 19.170 μόρια μπήκε πρώτη από ΕΠΑΛ στην Ιατρική Πατρών, γράφοντας το... εξωπραγματικό 19 στο μάθημα της Έκθεσης. Η Νάσια Σουβαλιώτη, απόφοιτος του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών και του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, πόλη στην οποία ζει τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά της αναφέρθηκε στα πρώτα της συναισθήματα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.



«Οι κόποι μου σαφώς και ανταμήφθηκαν και με το παραπάνω. Το διάβασμα, η συνεχής προσπάθεια, το κλάμα κάποιες φορές, η κούραση, άξιζαν τον κόπο για να φτάσω σήμερα στον στόχο μου. Θυσίασα πολλά κι όχι μονο τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά όλα τα χρόνια της μαθητικής μου ζωής. Πάντα ήμουν καλή μαθήτρια και αγαπούσα το διάβασμα. Στερήθηκα βέβαια και τις παρέες και τις εξόδους αλλά είχα στόχο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Γυναίκα η πρώτη των πρώτων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με 18.846 μόρια

Πρώτη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με 18.846 μόρια πέρασε η 18χρονη Αθανασία Σαμαρά από την πόλη των Σερρών.  Η Αθανασία δεν κρύβει τη χαρά της για την πρωτιά και την εισαγωγή της στην πρώτη της επιλογή.

«Ήταν ένα πολύ μεγάλο όνειρο. Ένας στόχος που ήθελα να πραγματοποιήσω και το πάλεψα. Για αυτό αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις. Είχα μεγάλη στήριξη από όλους τους ανθρώπους δίπλα μου, από τους γονείς μου, φροντιστές μου, καθηγητές μου. Αυτή η πίστη τους με έκανε να πεισμώσω ακόμα περισσότερο για να τα καταφέρω», είπε στην ΕΡΤ Σερρών η Αθανασία Σαμαρά.



Σχετικά με την επιλογή της σχολής σχολίασε πως «ο πατέρας μου είναι στρατιωτικός, δεν με επηρέασε αλλά με στήριξε σε αυτόν τον αγώνα. Εγώ από μόνη μου μετά από έρευνα διαπίστωσα ότι αυτή είναι η σχολή που ταιριάζει σε εμένα. Για αυτό βάζω από τώρα υψηλούς στόχους για το μέλλον».

 

 

Δείτε επίσης:

Οι σχολές με λιγότερους από 20 εισακτέους - Πού δεν μπαίνει κανένας!

Ένα μήνυμα στο κινητό σκόρπισε χαμόγελα!

Κατά… 244% ανέβηκε η βάση σε Τμήμα ΑΕΙ της Κρήτης!

Οι σχολές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ