Βαθιά η συγκίνηση στο τελευταίο αντίο για τον Βασίλη Βασιλικό

Newsroom
Newsroom

Πλήθος κόσμου στο Α Νεκροταφείο Αθηνών - Παρών και ο Κώστας Γαβράς

Το τελευταίο αντίο στον βραβευμένο συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό λένε αυτή την ώρα συγγενείς και φίλοι στο Α’ Νεκροταφείο.

Ο Βασίλης Βασιλικός πέθανε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 89 ετών με το κενό που αφήνει να είναι δυσαναπλήρωτο.

Βασίλης Βασιλικός κηδεία

Στο Α’ Νεκροταφείο για να τον αποχαιρετήσουν βρίσκεται πλήθος κόσμου. Δεν θα μπορούσε να λείψει και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς που ήρθε από τη Γαλλία για να πει στο τελευταίο αντίο στον αγαπημένο του φίλο. Τους συνδέει άλλωστε το «Ζ», το βιβλίο που έγραψε ο Βασίλης Βασιλικός και έκανε ταινία ο Κώστας Γαβράς.

Βασίλης Βασιλικός κηδεία

Εμφανώς συγκινημένη είναι και η σύζυγός του Βασίλη Βασιλικού, Βάσω Παπαντωνίου. Ο αγαπημένος συγγραφέας φορούσε ένα χαρακτηριστικό καπέλο και κηδεύεται με αυτό, καθώς το έχουν τοποθετήσει πάνω στο φέρετρο. Εκεί βρίσκονται και κάποια από τα βιβλία του.

Παρών στην κηδεία είναι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο βραβευμένος συγγραφέας άλλωστε είχε διατελέσει βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Α΄ Νεκροταφείο μεταξύ των άλλων βρίσκονται ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, Ελενα Ακριτα, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Γιώργος Λιάνης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Νίκος Σιφουνάκης, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Βούτσης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Πάνος Σκουρλέτης.

Βασίλης Βασιλικός κηδεία

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε… «Ο Βασίλης Βασιλικός με το θάνατο του έγραψε το δικό του Ζ. Το λέω αυτό γιατί ο Βασίλης Βασιλικός με το έργο του θα ζει για πάντα ανάμεσά μας. Ένα έργο ορόσημο όχι μόνο για την ελληνική αλλά και για την ευρωπαϊκή λογοτεχνία, έργο που έχει πρωταγωνιστή τον άνθρωπο. Τον σκεπτόμενο και ελεύθερο άνθρωπο».

Βασίλης Βασιλικός κηδεία

Ο Βασίλης Βασιλικός είναι ένας από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς και άφησε το δικό του αποτύπωμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Βασί

Βασίλης Βασιλικός κηδεία

Βασίλης Βασιλικός κηδεία

Βασίλης Βασιλικός κηδεία

Βασίλης Βασιλικός κηδεία

Βασίλης Βασιλικός κηδεία

Φωτογραφίες από Τατιάνα Μπόλαρη via Eurokinissi

Πηγή: newsit.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ