Βίντεο με την στιγμή της διάσωσης ναυαγού ανάμεσα σε Τήνο-Μύκονο

Newsroom
Newsroom

Περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στην Τήνο για ιατρικές εξετάσεις

Δραματική επιχείρηση διάσωσης ναυαγού στο στενό ανάμεσα σε Μύκονο και Τήνο το απόγευμα της Δευτέρας και μάλιστα κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Έκπληκτοι οι επιβάτες του πλοίου Super Express αντίκρισαν έναν ναυαγό σε κόκκινη σωστική λέμβο εν μέσω θαλασσοταραχής στην περιοχή ανάμεσα σε Τήνο-Μύκονο. 

Ο άνδρας, σερβικής υπηκοότητας περίπου 40 ετών, που βρέθηκε στη θάλασσα επέβαινε μόνος σε ταχύπλοο 10 μέτρων που βυθίστηκε. Πρόλαβε ωστόσο να εκπέμψει SOS προς το Λιμεναρχείο Μυκόνου, το οποίο και ειδοποίησε το πλοίο Super Express που έκανε το δρομολόγιο από Μύκονο σε Τήνο και Ραφήνα.

Ο καπετάνιος του πλοίου μαζί με το πλήρωμα έκαναν τους κατάλληλους χειρισμούς (που δεν ήταν και εύκολοι καθώς στο στενό ανάμεσα στα δύο νησιά έπνεαν δυνατοί άνεμοι 6-7 μποφόρ) και κατάφεραν να σώσουν τον ναυαγό και να τον ανεβάσουν στο πλοίο. Στη συνέχεια το Super Express κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Τήνου όπου και αποβιβάστηκε ο ναυαγός ο οποίος υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. 

Ο διασωθείς είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρεται στο λιμάνι της Ραφήνας.

Δείτε το «στίγμα» του πλοίου την ώρα που εντοπίζεται ο άνδρας μέσα στη λέσβο


Ο άνδρας στη σωστική λέμβο έκανε νωρίτερα νοήματα προς τους επιβάτες του πλοίου, οι οποίοι κατέγραφαν τη σκηνή με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το πλοίο Super Express συνέχισε την πορεία του για Ραφήνα.  

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Διάσωση αλλοδαπού από το πλοίο Super Express στη θαλάσσια περιοχή 2,8 ναυτικά μίλια νότια της νήσου Τήνου μετά από ημιβύθιση ταχύπλοου σκαφους.
 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ