Βολές εργαζομένων ενάντια της διοίκησης του ΔΑΦΝΙ

Βολές εργαζομένων ενάντια της διοίκησης του ΔΑΦΝΙ

"Εν μέσω πανδημίας covid-19,  η Διοίκηση του νοσοκομείου, αντί να στηρίξει ασθενείς και εργαζόμενους ως οφείλει, τους  εκθέτει σε νέο μεγάλο κίνδυνο, συμπράττοντας σε διαδικασία διακομιδής και φύλαξης από το Ψ.Ν.Α ( ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ)  στο Ψ.Ν.Α ( ΔΑΦΝΙ) περιστατικού με γνωστή παραβατική συμπεριφορά, το οποίο έχει διατελέσει σωρεία αξιόποινων πράξεων, παρότι η  Διοίκηση είναι κοινή και στα δύο Νοσοκομεία και γνωρίζει τις συνθήκες λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών καθώς και κάθε ενέργεια αυτών." Το παραπάνω αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών.
Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής "Επισημαίνουμε ότι το Επιστημονικό συμβούλιο έχει τοποθετηθεί και προτείνει καθεστώς νοσηλείας με δύο αποφάσεις εκ διαμέτρου αντιφατικές μεταξύ τους, για τις οποίες υπήρχαν διαφωνίες από μέλη του.
Συγκεκριμένα στις 7/01/2021 προτείνει ……συνθήκες υψίστης ασφαλείας, λόγω της επικινδυνότητάς του περιστατικού με γνώμονα την πρακτική του «μη χείρον βέλτιστον ….» και στις  12/01/2021 επανέρχεται  με νέα απόφασή του και καθορίζει ….τη «νοσηλεία»  του σε συνθήκες αυτόνομης διαβίωσης, χωρίς την παρουσία άλλων ασθενών!!!….. σε καθεστώς απόλυτης ελευθερίας κινήσεων!!!... Χωρίς την παρουσία νοσηλευτικού ή άλλου προσωπικού!!! χωρίς καμία  θεραπευτική παρέμβαση!!!.... και κάνοντας χρήση αδειών εξόδου!!!!!
 Για άλλη μια φορά η ευθύνη για την υλοποίηση των αποφάσεων της Διοίκησης, μετατίθεται στο υγειονομικό προσωπικό (προσωπικό της κλινικής εξ αποστάσεως, εφημερεύοντες Νοσηλευτές και εφημερεύοντες Ψυχιάτρους), εκθέτοντας όλους  σε άμεσο κίνδυνο  και σε  νομικές ευθύνες.
Ως σύλλογος εργαζομένων, διευκρινίζουμε  πως το Νοσοκομείο μας: παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας και νοσηλείας σε πραγματικά ψυχικά πάσχοντες ασθενείς σε οξεία φάση και σε ασθενείς δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στην κοινότητα, με σκοπό τη θεραπεία τους . Κατά συνέπεια  το συγκεκριμένο περιστατικό δεν νομιμοποιείται να παραμένει στο Ψ.Ν.Α  καθώς δεν  είμαστε, ΟΥΤΕ  «σωφρονιστικό  κατάστημα κράτησης», ΟΥΤΕ « προβλέπεται στο Ψ.Ν.Α νοσηλεία σε καθεστώς υψίστης ασφαλείας».  Οφείλουμε λοιπόν να υπερασπιστούμε τον χαρακτήρα του Ψ.Ν.Α για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.
Ζητάμε άμεσα την παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής, προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την απομάκρυνση και παραπομπή του στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Καθιστούμε  τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ψ.Ν.Α, αποκλειστικά  υπεύθυνη:
Για την ασφάλεια των ασθενών , των εργαζομένων , των επισκεπτών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.
Για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη υπάρξει στο μέλλον.
Και  για τον κίνδυνο σε νομική έκθεση του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων."
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ