Βόλτα με το τρενάκι για τους ηλικιωμένους!

Newsroom
Newsroom

H πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου

Βόλτα με το τρενάκι έκαναν οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι του Γηροκομείου στο Ναύπλιο στα πλαίσια της  Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022.

Την ιδέα και την υλοποίηση της είχε ο πρόεδρος του Γηροκομείου Χρήστος Ζέρβας.

Η παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων ,υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πριν 32 χρόνια, το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα άτομα της τρίτης ηλικίας, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία φέτος αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων στην ενεργό γήρανση, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις παγκοσμίως με βάση τις προοπτικές μελέτες για τη δημογραφική γήρανση. 

Σε ό,τι αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα και η Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων (9‰), μετά τη Γερμανία (8,4‰) και την Πορτογαλία (8,5‰).

Σαν αποτέλεσμα της υπογεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού αλλά και του αρνητικού ισοζυγίου μετανάστευσης, υπολογίζεται ότι θα έχουμε μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας από τα 11 εκατομμύρια το 2013 στα 8,3 έως 10 εκατομμύρια το 2050.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ