Δ. Αναγνωστόπουλος: Θα είμαστε έτοιμοι για τη διάθεση των self tests τη Δευτέρα

Δ. Αναγνωστόπουλος: Θα είμαστε έτοιμοι για τη διάθεση των self tests τη Δευτέρα

Ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για το πώς θα παραλάβουν τα self tests οι εργαζόμενοι.

«Θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα, με στόχο κάθε εργαζόμενος να πάει στο φαρμακείο και να προμηθευτεί το τεστ του με τον ΑΜΚΑ του», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Όπως εξήγησε, ο εργαζόμενος δεν θα χρειαστεί να κάνει τίποτα για να παραλάβει το self test, αφού η ενημέρωση του συστήματος θα γίνει μέσω της «Εργάνης». Έτσι, όσοι εργαζόμενοι δικαιούνται το τεστ, λόγω ειδικότητας, θα μπορούν να το παραλάβουν με τον ΑΜΚΑ τους.

Σημείωσε επίσης ότι, η δήλωση θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα στην πλατφόρμα και ότι, «το τεστ αποτελεί ευθύνη του καθενός, προς τον εαυτό του και την επιχείρησή του».

Ερωτηθείς, τέλος, αν το σύστημα θα μπορέσει να «σηκώσει» τυχόν κίνηση για το Πάσχα, αν γίνουν υποχρεωτικά τα τεστ για τις μετακινήσεις σε άλλο νομό, απάντησε πως «δεν θα ήθελα να δώσω απάντηση σε υποθετική ερώτηση» και συμπλήρωσε πως, «αν όμως οτιδήποτε προκύψει, το σύστημα μπορεί να ανταποκριθεί».

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ