Δ. Κουτσούμπας: Ενοχοποιείτε τους αρρώστους αντί να θωρακίσετε την Υγεία

Δ. Κουτσούμπας: Ενοχοποιείτε τους αρρώστους αντί να θωρακίσετε την Υγεία

Επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη σημερινή συζήτηση. Ο κ. Κουτσούμπας στάθηκε στην «αναγκαιότητα της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «πριμοδότηση σχεδίων μιας χούφτας ομίλων για να εξασφαλίσετε τη θωράκιση των κερδών τους».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιδιωτικών θεραπευτηρίων», ενώ όπως είπε «η Υγεία είναι μια και δημόσια». Παράλληλα στάθηκε στην μετατροπή των δημοσίων νοσοκομείων αποκλειστικά σε «νοσοκομεία Covid», διερωτώμενος «τι γίνεται με τα άλλα περιστατικά πλην κορωνοϊού». Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ επέμεινε στην  αναγκαιότητα επίταξης των ιδιωτικών κλινικών. «Τι άλλο πρέπει να γίνει για να επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία», ανέφερε, ενώ υπενθύμισε την «υποστελέχωση των ιδιωτικών νοσοκομείων».

«Ενοχοποιείτε τους αρρώστους», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως «αποθεώσατε την ατομική ευθύνη αντί να στελεχώσετε την Υγεία». Στεκόμενος στις «ψευδείς πληροφορίες για αύξηση των κρουσμάτων στη Νέα Σμύρνη μετά τις διαδηλώσεις, δεν μας είπατε τι γίνεται σε άλλες περιοχές, στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά που βράζουν από κορωνοϊό».

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις λοιμώξεις και τη διασπορά του κορωνοϊού στους εργασιακούς χώρους, εγκαλώντας την κυβέρνηση για «απουσία μέτρων προστασίας των εργαζομένων και εξυπηρέτησης των μεγάλων επιχειρήσεων».

«Γίνατε ευέλικτοι στο άνοιγμα του τουρισμού και στη λειτουργία των μεγάλων επιχειρήσεων, τα οποία λειτούργησαν ως εστίες υπερμετάδοσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Λάβατε μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα, αλλά τι θα κάνουν οι μικρομεσαίοι με τις μεγάλες ζημιές των προηγούμενων μηνών και τα χρέη των επόμενων», ανέφερε.

 

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης για την πανδημία: Δεν μιλάμε για άνοιγμα, ίσως επανέλθουν οι περιορισμοί

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Αποτύχατε αλλά τώρα είναι ώρα εθνικής συνεννόησης

Τσίπρας: Πολλαπλασιαστής της κρίσης και της πανδημίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ