Διαδοχικά κύματα βροχών και καταιγίδων στη χώρα

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Διαδοχικά κύματα βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Από την άλλη, οι ελληνικές θάλασσες εξακολουθούν να έχουν θερμοκρασίες αρκετά πάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα για μήνα Νοέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Μακεδονίας, της Θράκης, καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η έλευση του φθινοπώρου δεν έχει όμως επηρεάσει μέχρι στιγμής τις θάλασσες. Ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά ένας μήνας με έντονα φαινόμενα στη χώρα μας, το ΕΑΑ-meteo επισημαίνει, ωστόσο, ότι αυτήν την περίοδο οι ελληνικές θάλασσες έχουν διατηρηθεί αρκετά θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αυτό μάλιστα επιδρά και στην περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων που συνοδεύουν τις ατμοσφαιρικές διαταραχές και τα βαρομετρικά χαμηλά.

Τα στοιχεία σχετικά με την απόκλιση των επιφανειακών θερμοκρασιών της θάλασσας σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή τιμές, δείχνουν ότι οι ελληνικές θάλασσες είναι αυτές τις ημέρες έως και τρεις βαθμούς θερμότερες από τις αναμενόμενες για την εποχή τιμές.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση