Δικαίωση για δημοσιογράφο- μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ

Newsroom
Newsroom

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης να καταδικάσει με ποινή τριών ετών φυλάκισης, με αναστολή, δύο συκοφάντες της δημοσιογράφου, μέλους της Ένωσης στη Λέσβο, Ανθής Παζιάνου για τα όσα υπέστη το 2018.

"Η συνάδελφός μας είχε συκοφαντηθεί σε άγνωστο αριθμό ατόμων, όταν στοχοποιήθηκε από ακροδεξιούς κύκλους με φωτογραφία της στο διαδίκτυο η οποία την απεικόνιζε εν ώρα εργασίας.
Ακολούθησαν άκρως σεξιστικά σχόλια, εξυβριστικά και συκοφαντικά σχόλια σε βάρος της τιμής και της υπόληψής της, ως επαγγελματία και μητέρας.
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά το συμβάν και έπειτα από αναβολές, εκδικάστηκε η υπόθεση με οκτώ κατηγορουμένους για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.
Η πλειονότητα των κατηγορουμένων, ανακάλεσε με δημόσια δήλωση τους. Οι δύο κατηγορούμενοι που δεν ανακάλεσαν και δεν παρουσιάστηκαν σήμερα στο δικαστήριο, κρίθηκαν ένοχοι με πρόταση εισαγγελέα και απόφαση των δικαστών. Καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκισης ο καθένας, με αναστολή. Ο ένας από τους κατηγορούμενος που καταδικάστηκαν, εμφανίζεται ως στέλεχος του κόμματος «Έλληνες» του έγκλειστου στις φυλακές για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη. Ο δεύτερος έχει ήδη καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση του δημοσιογράφου, μέλους της Ένωσής μας, Στρατή Μπαλάσκα, άλλες δύο φορές.
Η σημερινή απόφαση δικαιώνει τον αγώνα των επαγγελματιών δημοσιογράφων της Λέσβου, μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ που έχουν στοχοποιηθεί κατ’ εξακολούθηση τα τελευταία χρόνια, στο φόντο των εξελίξεων του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος και στέλνει μήνυμα ότι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται δεν απειλούνται και βεβαίως δε φιμώνονται", τονίζει η ΕΣΗΕΠΗΝ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ