Δίκη Χρυσής Αυγής: Μεγάλη ένταση με υποστηρικτές Λαγού και Κασιδιάρη

Newsroom
Newsroom

Μαζέψε τους φώναζε η Μάγδα Φύσσα

Με εντάσεις και μπουκάλια να εκσφενδονίζονται στη δικαστική αίθουσα ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη των κατηγορουμένων για ένταξη στη Χρυσή Αυγή.

Για μια ακόμη φορά συνεπλάκησαν φραστικά φίλοι του Παύλου Φύσσα και υποστηρικτές της ΧΑ. Σε διακοπή της δίκης φίλοι των Κασιδιάρη και Λαγού φώναξαν «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου» με την πλευρά Φύσσα να απαντά «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί» ενώ εκσφενδονίστηκε και ένα μπουκάλι με τη Μάγδα Φύσσα να στρέφεται προς τους αστυνομικούς διαμαρτυρόμενη: «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

φωτογραφίες από eurokinissi

Οι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και κάθισαν στο εδώλιο. Με την έναρξη της διαδικασίας, στην οποία είναι παρούσα η Μάγδα Φύσσα μαζί με φίλους και συγγενείς, η υπεράσπιση του Νικ. Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του.

«Για πρώτη φορά ο Νικ. Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαϊου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του, Δημ. Παπαδέλης.

Η πλευρά Λαγου έκανε λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, προκαλώντας την αντίδραση της πρόεδρου. Ο υπερασπιστής αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της Χούντας, για να καταλήξει ότι ο Ιω. Λαγος είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.

Αφού η πρόεδρος δήλωσε «δεν είμαστε Βουλή, κύριε», η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, με την πολιτική αγωγή να κάνει λόγο για αγόρευση εντυπώσεων χωρίς αναφορά σε δικονομικές διατάξεις.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ