Δικηγορικά γραφεία συνεχίζουν να ενοχλούν οφειλέτες

Δικηγορικά γραφεία συνεχίζουν να ενοχλούν οφειλέτες

Επιχειρηματίας ενημερώθηκε για την οφειλή του, το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά τη δήλωση Γεωργιάδη για «κλείσιμο των εισπρακτικών» και των δικηγορικών γραφείων που λειτουργούν ως εισπρακτικές

Παρά την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη για αναστολή λειτουργίας των εισπρακτικών εταιριών, δικηγορικά γραφεία που συνεργάζονται με εισπρακτικές συνεχίζουν να τηλεφωνούν σε οφειλέτες και να πιέζουν για την καταβολή ακόμη και ασήμαντων χρηματικών ποσών

Όπως κατήγγειλε στο protothema.gr o επιχειρηματίας από την Χαλκίδα, Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος, σήμερα το πρωί δέχθηκε τηλεφώνημα από δικηγόρο που συνεργάζεται με εισπρακτική εταιρία, που τον ενημέρωσε για μια οφειλή της τάξεως των 184.70 ευρώ προς εταιρία – πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, ζητώντας του να γνωστοποιήσει, πότε προτίθεται να καταβάλει το παραπάνω χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ο κ. Γεωργουλόπουλος: «Σήμερα το πρωί μου τηλεφώνησε μια κυρία η οποία αφού μου ανέφερε το όνομα της, στην συνέχεια είπε ότι τηλεφωνεί με αφορμή έναν ανεξόφλητο λογαριασμό σε πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Της απάντησα οτι έπρεπε να ντρέπεται ως άνθρωπος κυρίως διότι σε μια τέτοια κρίσιμη κατάσταση που έχει διαλυθεί το σύμπαν και δεν κινείται τίποτα, είχε το θράσος να με πάρει τηλέφωνο και ενώ υπάρχει ήδη σχετική απόφαση από τον κ. Γεωργιάδη ότι κλείνουν οι εισπρακτικές και απαγορεύονται οι οχλήσεις προς τους οφειλέτες. Στην αρχή μου απάντησε ότι πήρε τηλέφωνο για να ενημερώσει και αμέσως μετά, διστακτικά μου είπε ότι είναι δικηγόρος και πως η επικοινωνία που έχει μαζί μου δεν εμπίπτει στην απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης».

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον επιχειρηματία από την Χαλκίδα, «η ίδια γυναίκα μου είπε ότι θα δώσει παράταση για την πληρωμή του λογαριασμού έως τέλος του μήνα και αν δεν γίνει η κατάθεση των χρημάτων θα με ενοχλήσει ξανά. Της απάντησα ότι δεν είμαι διατεθειμένος να καταβάλω τίποτα, πέρα απο τις ανάγκες της οικογένειας μου».

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ