Δυσαρεστημένο το 54% με την διαχείριση της πανδημίας - Στον πόντο θα κριθεί η αρχηγία του ΚΙΝΑΛ

Στο 9,7% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco

Στο 9,7% διαμορφώνεται η διαφορά –η μικρότερη που έχει καταγραφεί από τις εκλογές του 2019- Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3.1%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το προβάδισμά του σε σχέση με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σε ερώτημα για το «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό». Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37%, ενώ ο κ. Τσίπρας το 25%. «Κανένας» επιλέγει το το 32%. Σε ερώτηση για ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 19%. Αναφορικά με την οικονομία ο πρωθυπουργός προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 37% έναντι 22%.

Δυσαρεστημένοι φαίνεται ότι είναι οι πολίτες σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας. Στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», αρνητικά απαντά το 54% και θετικά το 35%. 

Σχετικά με το αν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στην ενέργεια έχουν βοηθήσει, το 38% απαντά «καθόλου», το 28% «λίγο» ενώ το 16% λέει ότι τον βοήθησε «αρκετά» και μόλις το 4% «πολύ».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ του μπλόκο των ανεμβολίαστων από εκκλσίες και σουπερμάρκετ.  Για τις εκκλησίες το 67% απαντά ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους ενώ στο σουπερμάρκετ το ποσοστό αγγίζει το 62%.

ΚΙΝΑΛ: Στον πόντο η διαφορά Ανδρουλάκη-Λοβέρδου

Οι ερωτηθέντες απάντησαν και για τις εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με το ποιος είναι πιο κατάλληλος για την θέση. «Ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόερδος του ΚΙΝΑΛ», οι ερωτηθέντες επιλέγουν τον Νίκο Ανδρουλάκη που συγκεντρώνει το 33%, ενώ μια ανάσα μακριά βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 32%. Τρίτος ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 24%.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ