Δημοσκόπηση Alco: Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα για το 60% των πολιτών

Newsroom
Newsroom

Το 35% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε χειρότερα την ακρίβεια

Προβάδισμα 8,1 μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις έγιναν από 26 έως 30 Απριλίου 2022.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα παραμένει πρώτο με 30,6% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι η διαφορά στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco τον Μάρτιο ήταν στο 8,9%, καθώς η ΝΔ είχε ποσοστό 31,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%.

Στην τρίτη θέση παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 13%. Το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 6% και είναι τέταρτο ενώ στο 4,9% είναι η Ελληνική Λύση. 3% και είσοδο στη Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση για το ΜέΡΑ25 ενώ εκτός βουλής με 1% και 1,8% αντίστοιχα μένουν Πλεύση Ελευθερίας και Έλληνες για την Πατρίδα.

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 8,1% η ΝΔ - Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα για το 60% των πολιτών

προθεση 2

Στην ερώτηση "ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;", το 34% επιλέγει τον Πρωθυπουργό (36% το αντίστοιχο ποσοστό στη δημοσκόπηση του Μαρτίου), ενώ το 25% απαντά ότι προτιμά τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (23% το ποσοστό στην προηγούμενη μέτρηση). Το 31% απαντά "κανέναν από τους δύο".

πρωθυπουργος

Ανησυχία για την ακρίβεια

Την ακρίβεια θεωρεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όπως αναδεικνύεται στη δημοσκόπηση της Alco.

Συγκεκριμένα, το 60% των ερωτηθέντων απαντούν ότι η ακρίβεια είναι αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο ενώ το 24% απαντά ότι ανησυχεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Το 6% ανησυχεί για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, το 5% για την εξέλιξη της πανδημίας και το 4% για την εγκληματικότητα.

ακριβεια

Στην ερώτηση αν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την αύξηση του κατώτατου μισθού, το 49% απαντά "καθόλου", το 23% "λίγο". Το 14% απαντά "αρκετά" και μόλις το 2% "πολύ".

μετρα

Χειρότερη θεωρεί ότι θα γίνει η οικονομική του κατάσταση το 60% όσων απαντούν, ενώ το 29% εκτιμά ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Μόλις το 4% απαντά ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί.

οικονομικη

Σε ό,τι αφορά το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της ακρίβειας καλύτερα ή χειρότερα, το 35% λέει ότι θα ήταν χειρότερα, το 34% ίδια και το 22% καλύτερα.

συριζα

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ