Δημοσκόπηση Pulse: Στις 14 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 14 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα – 65% υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολίου για κάποιες κατηγορίες

Στις 14 μονάδες καταγράφεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% .

Η έρευνα καταγράφει ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού. Ένα ποσοστό 60% ανησυχεί πολύ ή λίγο, ενώ μέτρα ανησυχεί το 16% και Λίγο ή Καθόλου το 19% των ερωτηθέντων,

Το «λογικό» παράδοξο είναι ότι περισσότερο ανησυχούν όσοι έκαναν μια ή και δύο δόσεις του εμβολίου, σε ποσοστό 75%, ενώ όσοι δεν έχουν καν προγραμματισμένο ραντεβού ανησυχούν σε ποσοστό 28%. Από εκείνους που έχουν προγραμματίσει ραντεβού για εμβόλιο ανησυχεί το 50%. Όσοι δηλαδή είναι ξεκάθαροι υπέρ του εμβολίου έχουν μεγαλύτερη ανησυχία για την μετάλλαξη του κορωνοϊού και γι’ αυτό προφανώς είναι ήδη εμβολιασμένοι. Αντιθέτως όσοι αυξάνει η άρνηση στο εμβόλιο, τόσο μειώνεται η ανησυχία, προφανώς έτσι εξηγείται και η στάση τους.

Από εκείνους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ένα 14% δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί σίγουρα και ένα 26% λέει ότι μάλλον θα κάνει την κίνηση. Αντιθέτως υπάρχει ένα ποσοστό 21% που λέει ότι μάλλον δεν θα κάνει το εμβόλιο, ενώ ένα 36% ξεκαθαρίζει ότι σίγουρα δεν θα το κάνει. Στο γενικό πληθυσμό και πάντα στο πεδίο των ενηλίκων, η εκτίμηση της Pulse είναι ότι το 25% που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ούτε έχει προγραμματίσει ραντεβού, τουλάχιστον το μισό δεν θα εμβολιαστεί.

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, τάσσεται το 65% (49% σίγουρα και 16% μάλλον ναι), ενώ ένα ποσοστό 28% είναι εναντίον (19% σίγουρα όχι και 9% μάλλον όχι). Τα ποσοστά αυτά διανέμονται αναλόγως και με βάση το εάν έχει κανείς εμβολιαστεί – μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της υποχρεωτικότητας καταγράφεται στις γραμμές όσων έχουν κάνει εμβόλιο.
 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ