«Έφυγε» από τη ζωή ο Μιχάλης Τροχανάς

«Έφυγε» από τη ζωή ο Μιχάλης Τροχανάς

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας - Το επενδυτικό σχέδιο του πρότυπου οικισμού στη Σητεία που δεν ευόδωσε

Θρήνος στην οικογένεια της ΑΕΚ, καθώς πέθανε ο πρώην πρόεδρος της «Ένωσης», Μιχάλης Τροχανάς σε ηλικία 84 ετών.

Υπήρξε ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ από το 1995 μέχρι και το 1999, ενώ μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, ανέλαβε πρωτοβουλία για τη σωτηρία της ομάδας προτού φτάσει στο χείλος της καταστροφής.

Ως ιδιοκτήτης της εταιρείας SOE, ο Τροχανάς απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ καταβάλλοντας περίπου 1,5 δις δραχμές, ενώ όταν αποχώρησε και μεταβίβασε τις μετοχές στην Enic, αποκόμισε 2,4 δις δραχμές σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής. Η θητεία του υπήρξε έντονη, καθώς ήταν ένας πολύ διαφορετικός παράγοντας. Ποτέ δεν απαρνήθηκε τη δημοσιότητα, είχε πολλές παρεμβάσεις και ρηξικέλευθες προτάσεις.

Επί των ημερών του, υπήρξε η αποχώρηση Μπάγεβιτς για τον Ολυμπιακό, η απόκτηση του Νικολαϊδη από τον Απόλλωνα. Η ΑΕΚ κατέκτησε δύο κύπελλα Ελλάδας, έστω και αν ο Μιχάλης Τροχανάς δεν ήταν πρόεδρος, έχοντας χρίσει κάποιους άλλους υπεύθυνους για τη διαχείριση της ομάδας. Η τελευταία του προσπάθεια να βρει λύσεις για την ΑΕΚ υπήρξε μέσω της κίνησης «Θεμέλιο 21», όπου κατάφερε να φέρει στο ίδιο τραπέζι προσωπικότητες από την «κιτρινόμαυρη» κοινωνία.

Ο Τροχανάς ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια από προβλήματα υγείας και απεβίωσε το βράδυ της Πέμπτης. Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Ραφήνα. Ο Μιχάλης Τροχανάς θα φύγει με τη σημαία της ΑΕΚ, όπως ήταν μια από τις τελευταίες επιθυμίες του.

Το  όραμα για τον οικισμό "Διόνυσος" που δεν ευόδωσε

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ο ΜιχάληςΤροχανάς είχε παρουσιάσει το φιλόδοξο σχέδιο της δημιουργίας ενός πρότυπου οικισμού, του "Διόνυσου" στην περιοχή της Σητείας. Ο οικισμός είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται αλλά σύντομα ξέσπασαν έριδες που δυναμίτισαν τα σχέδια της επένδυσης.

Για χρόνια ο "Διόνυσος" παρέμενε ένα "κουφάρι" αλλά το 2016 είχε εγκριθεί από την επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου,

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ