Εισαγγελική έρευνα για το σπάσιμο της καραντίνας στη Λαμία

Εισαγγελική έρευνα για το σπάσιμο της καραντίνας στη Λαμία

Με τι ποινές κινδυνεύουν

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη της Λαμίας και την Αταλάντη. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ του Lamianow.gr αναμένεται να διερευνηθεί αν όσοι νοσηλεύονται με κορωνοϊο, έσπασαν την καραντίνα αποτελώντας κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το ρεπορτάζ η εισαγγελέας Αγορή Παπακώστα ζητά επείγουσα προκαταρκτική εξέταση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας για να διερευνηθεί η υπόθεση και, αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, να αποδοθούν. Με αυτό τον τρόπο θα διαπιστωθεί, αν στοιχειοθετείται κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει ότι όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή και αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

Να σημειώσουμε πως παρόμοια απόφαση λήφθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την Εισαγγελία και στην περιοχή του Βόλου όπου ζευγάρι που ήρθε από τη Γερμανία δεν τήρησε την καραντίνα και ήρθε σε επαφή με κατοίκους της περιοχής.

Κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια

Στη δεύτερη παράγραφο του συγκεκριμένου άρθρου, ο νομοθέτης αναφέρει ότι αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.

Πηγή: lamianow.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ